17. 5. 2013.

Vlada Janković Džet: Objavio rok operu "Mlinarev sin"

U četvrtak 16. maja, u Kamenoj sali Radio Beograda, Vlada Džet Band je pred brojnim prijateljima i ljubiteljima rokenrola predstavio novi album - "Mlinarev sin"
Izvor: B92

Jedan od najistaknutijih i najistrajnijih kantautora na našim prostorima, Vladimir Janković - Džet, na novom albumu je neumorno radio punih godinu dana. Da se radi o specifičnom i jedinstvenom izdanju na domaćem muzičkom nebu govori činjenica da novi album njegovog benda nije "obično" dvostruko izdanje sa 32 muzičke numere. "Mlinarev sin" je rok opera, ostvarenje koje može da se smatra i rok radio dramom ili pak muzičkim epom.
- Ideja o rok operi nastala je još 1976. godine kada sam kao član Crnih bisera napisao ovu pesmu. Želja je jedno, a mogućnosti drugo i, evo, 37 godina kasnije pred vama se nalazi priča o mlinarevom sinu Marku, o njegovom bendu "Ludi Mlinar i vodeničari", o usponima i padovima na sceni i, konačno, dramatičnoj završnici jedne ljubavi koja je mogla da ga košta i glave, kazao je povodom završetka rok opere "Mlinarev sin" Vladimir Janković - Džet.

Rok opera "Mlinarev sin" snimljena je u studiju "Kasablanca" u produkciji Dadija Stojanovića i Vladimira Jankovića - Džeta, a odsvirali su je Vladimir Janković - Džet: autor svih pesama / vocal, bas, ritam gitara, daire, maracas, Ivan Milenković: gitara, Nemanja Tanasković: bubnjevi i gosti Ljuba Ninković: prateći vokali, Darko Grujić, Dragan Raičević: klavijature, DJ: Vojin Vojinović, vesti je čitao: Sveta Popović.

Нема коментара: