14. 5. 2013.

Rolling Stone: Najgori bendovi devedesetih

Magazin Rolling Stone objavio je listu najgorih bendova devedesetih godina proteklog veka koju su sastavili njihovi čitaoci. Dok se najveći broj muzikofila slaže da su na njoj potpuno pravedno zastupljeni Nickelback, Limp Bizkit i Hanson, dosta je onih koji osporavaju ostatak liste

Iako je bend Creed uspeo da napravi par dobrih albuma oni su se našli na čelu ove liste, a magazin ovo opravdava rečima da "nije iznenađenje što predvode listu. Ovaj bend je toliko omražen da su dobili tužbu od strane njihovih fanova nakon nečuveno lošeg koncerta iz 2003. godine". Dalje u objašnjenju, pomalo i u šali, kažu da je nakon videa na kome frontmena Creeda oralno zadovoljavaju, Kid Rock izjavio da ga je sramota što je viđen na tom snimku u Stappovom društvu. Što se tiče Nickelbacka dovoljne su reči Patrick Carneya iz Black Keysa koji je za njih protekle godine izjavio: - Rokenrol umire jer su ljudi oguglali na činjenicu da je Nickelback najveći bend na svetu!
Ipak mnogi se ne slažu sa Rolling Stoneovim izborom. Prvenstveno zbog uključivanja Nirvane, a potom i Dave Matthews Banda i Spin Doctorsa u nju. Naravno i ne uključivanja mnogih bendova, prvenstveno cijele plejade sweetr i glam metal bendova.
Top lista najgorih bendova devedesetih izgleda ovako:
10. Dave Matthews Band
9. Ace of Base
8. Spin Doctors
7. Bush
6. Hootie and the Blowfish
5. Nirvana
4. Hanson
3. Limp Bizkit
2. Nickelback
1. Creed

Нема коментара: