7. 4. 2013.

Sziget: Biffy Clyro, Mika, Flogging Molly i mnogi drugi ovog leta na Ostrvu slobode!

Još dvadeset dva izvođača dobilo je “koncertnu vizu“ za nastup na ovogodišnjem Sziget festivalu i “Ostrvu slobode“. Među novim imenima su jedna od najboljih britanskih grupa Biffy Clyro i jedan od najtalentovanjih izvođača moderne pop muzike, Mika. Nastupiće i dinamični producent elektronske muzike Nero, kao i mnogi drugi. Sziget festival održava se od 5. do 12. avgusta u Budimpešti

Na Main Stageu vidjećemo Biffy Clyro, najbolji britanski live bend današnjice koji redovno puni stadione i nastupa na najposećenijim festivalima u Velikoj Britaniji. Poslednjih godina svojim spektakularnim nastupima izazivaju veliku pažnju medija i publike. Nakon uspešna tri albuma, u januaru ove godine objavili su novo izdanje, “Opposites”, koje zauzima lidersku poziciju na britanskim top listama već neko vreme. Nagrađivani su više puta, a ove godine dobili su NME nagradu za najbolji britanski bend.


Michael Holbrook Penniman, svetu poznat kao Mika, jedan je od najtalentovanijih i najslikovitijih pop muzičara današnjeg doba. Pored poznatih hitova predstaviće i najnoviji album “The Origin of Love” i nema sumnje da će osvojiti publiku na Sziget festivalu.

Nero live je futuristički, neodoljivo sugestivni i dinamični trio. Dva britanska elektro izvođača i producenta, Daniel Stephens i Joe Ray, zajedno sa pevačicom Alana Watson u okviru evropske turneje nastupiće na pozornici Arena festivala Sziget.

U poslepodnevnim satima na glavnoj pozornici videćemo Regina Spektor, anti-folk pevačicu iz New Yorka i njen jedinstveni stil pod uticajem folk, punk, rock, hip hop, jazz i klasične muzike. Inspiraciju za svoje pesme crpi iz beskrajne mašte i svaki put ih izvodi na drugačiji način, što je čini jedinstvenom pevačicom današnjice.

Booka Shade svoj live show prirediće na pozornici Arena. Jedan od najaktivnijih techno-pop producenata u muzičkom biznisu prisutan već 25 godina doneće nezaboravnu zabavu na Ostrvo slobode.


Više informacija na:
www.sziget.hu
www.szigetfestival.si
www.facebook.com/SzigetFestivalSlovenia


Нема коментара: