16. 4. 2013.

Jarboli: Izašla “Zabluda”

Jarboli, koji se trenutno nalaze na “Neophodnoj turneji” po Srbiji, objavili su danas novi singl i spot “Zabluda”

Singl “Zabluda” ne nalazi se na albumu “Zabava” i njime Jarboli najavljuju novi album, a pevač i gitarista Boris Mladenović opisuje spot kao “malu i uzbudljivu bezbudžetnu avanturu u oblasti psihodeličnih vizuelnih iskustava“.
- Singl je sigurno najava novih aktivnosti grupe. Razne nove pesme su u pripremi i ubrzo posle turneje ćemo početi da ih snimamo. Planiramo da pesme puštamo u javnost jednu po jednu, kao što su se nekad objavljivali singlovi. Kada budemo imali četrdesetak minuta muzike smestićemo to na vinil i to će biti naš sledeći album, kaže Mladenović.


Jarbolima će 19. aprila u beogradskom Božidarcu predgrupa biti dvojac Ti, a Mladenović koncert najavljuje kao “uzbudljivo, živo, neurotično, glasno i neposredno rokenrol iskustvo”. Jarboli su dodatno proširili kolekciju pesama, vrativši se nekim veoma starim pesmama u novim aranžmanima, što će po rečima Mladenovića biti “za stare ljubitelje Jarbola mali vremeplov, za mlade naraštaje nešto možda potpuno novo.”

U okviru “Neophodne turneje” Jarboli su već obišli Gornji Milanovac, Niš i Kragujevac, a posle Beograda predstoje im 26. aprila Subotica klub “Mladost”, 27. aprila novosadski “CK 13″ i 4. maja Kulturni centar Ruma.

Нема коментара: