23.04.2013.

Elemental: Žestokim singlom najavljuju album (audio)

Meseci marljivog rada napokon su urodili plodom. Ekipa Elemental benda je izašla iz svog studijskog 'skrovišta' iz kog nam donosi drugi singl, a kojim najavljuju skorašnji izlazak novog albuma

Singl pod nazivom „Po mojoj mjeri“ označava novi početak ovog zagrebačkog benda koji je u poslednjih nekoliko godina uspeo da pridobije srce i sluh celog regiona. Ovim singlom Elemental nastavlja sa nešto žešćim zvukom kojeg su se dotakli na svojim poslednjim albumima, no ovog puta instrumentalno i vokalno usklađeniji nego ikada pre.

Izvrsni, direktni i pomalo šokantni stihovi pesme „Po mojoj mjeri“ otvaraju jednu sasvim novu, zreliju priču koju donosi novi album, a kojeg je najbolje opisati beskompromisnim i bez dlake na jeziku. Ali, šta manje i očekivati od benda koji je svoje mesto na muzičkoj sceni pronašao upravo kroz svoje društveno angažovane tekstove?
Nova pesma „Po mojoj mjeri“ je koncipirana kao omnibus tri priče koje povezuje zajednička misao na refrenu pesme, a Remi je opisuje svojim rečima: - Kroz tri priče, htjela sam u slušateljima osvijestiti neke situacije kroz koje žene prolaze na svakodnevnoj bazi. Pjesma je pisana kao storytelling, ali u njoj nema ništa bajkovito – ovo je realnost, bez uljepšavanja. Kroz šest albuma uvijek sam se trudila dodirnuti teme žene, a ovaj smo put odlučili da upravo takvom pričom započnemo novo poglavlje i otvorimo novi album.


Novi, šesti studijski album Elementala - pod nazivom „U redu je“ nosi neku novu težinu i zrelije priče, a u prodaji će se naći sredinom maja.

Nakon ovog sjajnog prvog singla preostaje nam samo da pričekamo i vidimo u kakve će nas sve zanimljive priče ekipa Elementala odvesti u novim pesmama.

Нема коментара: