19. 4. 2013.

Crosby, Stills, Nash & Young: Objavljuju album koncertnih snimaka s turneje 1974

Legendarni hippie-folk kvartet Crosby, Stills, Nash and Young spremaju novo diskografsko izdanje

Prema pisanju Rolling Stonea, reč je o live-albumu sa svetske turneje 1974., koja je već poznata ljubiteljima raznih 'bootlega', a takođe je znana čitaocima tabloida kao "Doom Tour", jer je sama turneja praćena raznim teškoćama, uključujući lične nesuglasice, nevolje s predstavama 'mešovitog' kvaliteta, kao i probleme s drogom.

Ipak, reč je o jednoj od prvih 'čistih' stadionskih koncertnih turneja, koja je uključivala legendaran višesatni nastup na Wembleyu, a brojni nastupi su ostali u sećanjima kao antologijski.


Iako je Neil Young svojevremeno turneju smatrao razočaravajućom, prema dostupnim informacijama 'pod svoje' uzeo je završni rad na snimcima koji bi trebali sačinjavati kolekciju. Takođe, na tim koncertima izvođene su brojne Youngove pesme koje nisu ugledale svetlo dana na nekom službenom diskografskom mediju, kao što su "Love Art Blues", "Pushed Over The End" i "Traces".

Najstariji član ove supergrupe David Crosby predlaže naslov izdanja "What Could Possibly Go Wrong". Još nema informacija o datumu izdavanja albuma, a spekuliše se o proleću iduće godine i o mogućoj turneji.

Нема коментара: