10. 4. 2013.

Aerosmith: Stiven Tajler i Džo Peri u Kući slavnih tekstopisaca

Prisutni decenijama na muzičkoj sceni, Stiven Tajler i Džo Peri biće u junu primljeni u Kuću slavni tekstopisaca, čime će im biti odato posebno priznanje za autorski rad
Izvor: Novosti

Frontmen i gitarista legendarnog američkog sastava Aerosmith će, iduće nedelje, dobiti i nagradu Američkog društva kompozitora, autora i izdavača (ASCAP), što je još jedan način da se skrene pažnja na njihovo umeće pisanja pesama.

- Mislim da ljudi vole našu muziku i mislim da su fascinirani činjenicom da smo odoleli vremenu, da smo još uvek zajedno i da nismo odustali, kazao je 65-godišnji Tajler u nedavnom intervjuu u studiju "Najtberd".
- Još uvek smo tu. Još uvek u igri, i borimo se i imamo strast, dodao je on.

Vremešni rokeri su toliko zauzeti da neće prisustvovati 17. aprila dodeli nagrada ASCAP. Oni će zajedno sa ostalim članovima benda biti na turneji u Australiji sa svojim novim albumom "Music From Another Dimension!".


Objavljen prošlog novembra, 15. studijski album Aerosmita sadrži njihov prvi novi materijal u poslednjih deset godina koji je nastao u saradnji sa svim članovima benda.

- Svi smo zajedno sedeli u istoj prostoriji, kao u stara vremena, i napravili album na starinski način, kazao je Tajler, dok je Peri objasnio da su pesme birali po tome da li dobro zvuče kada se izvode uživo.

- Fanovi samo žele da čuju dobru pesmu. Ako ona to nije, neće je kupiti, bez ozbira ko ju je napisao, naveo je gitarista Aerosmita.

Uprkos brojnim hitovima, Tajler i Peri nikada nisu osvoji Gremija za tekst pesme. Aerosmit je svoja četiri trofeja dobio isključivo za izvođenje.

Zato su im ova najnovija priznanja toliko važna. Među dobitnicima nagrade ASCAP su Pol Makartni, Stivi Vonder, Džoni Mičel, Nil Jang i Tom Vejts, a ulaskom u Kuću slavnih tekstopisaca pridružiće se Džoniju Kešu, Marvimu Hemlišu, Eltonu Džonu i Miku Džegeru.

- Pisanje pesama je kao traganje za zlatom. Kopate ceo život za mali grumen zlata, a ako uspete da dobijete hit, pravi ste srećnik, zaključio je Tajler.

Нема коментара: