1. 2. 2012.

Zoran Predin i Matija Dedić: Tragovi u sjeti

- Uokvirene Zoranovim sugestivnim vokalom i Matijinim impresionistički džeziranim potezima klavira, sve su pjesme prepuštene svom temeljnom ugođaju i svedene na kostur pa su tako ogoljene prodisale novim životom – još sjetnijim nego u izvornim izvedbama Olivera, Josipe, Dugmeta i ostalih... Ovome se doista nema što dodati i oduzeti (Denis Leskovar/Večernji list)

- Na samom kraju godine, među mnogim repriznim, zabavnim ili prazničnim programima koji se nude, dobili smo i jedan premijerni, visokooktanski glazbeni program koji odnosi primat najboljeg koncerta ne samo s kraja godine (Hrvoje Horvat/Vjesnik)
- Najbolji croonerski album ikada snimljen na prostorima bivše države! Matija Dedić odavno je već stekao ugled brzoprstog jazz klavirista i sjajnog stilista koji bezgrješno prianja uz svaku glazbenu podlogu dajući joj svoj pečat. Zoran Predin je pak, nakon fascinantnog opusa Lačnog Franza... a potom i jednako uspješne samostalne karijere... širom otvorio vrata jednom posve novom tipu minimalizma (Zlatko Gall/Slobodna Dalmacija)

- Najveća vrijednost albuma je ta što je s pjesmama različitih autora nastalih za različite pjevače u različitim vremenskim kontekstima kreirao originalnu umjetničku nit, seriju sličica koja ima smisla i koja poput filma priča svoju priču, suzdržano, smireno, sjetno i mudro... Ovako se rade albumi koji se pamte (Zoran Tučkar/Muzika.hr)

- Nitko dosad, koliko mi je poznato, nije snimio i objavio poštenu obradu niti jedne od pjesama koje su Predin i Dedić mlađi nanizali na jednom jedinom albumu. Mnogi su pokušavali, uključujući i Branimira Johnnyja Štulića, no rezultat bi u pravilu podbacio u odnosu na original. Njih dvojica ne samo što su ih snimili, već ih izvode i uživo. Za to, bogme, treba imati muda. Jesu li u tome bili uspješni? Ukratko, jesu (siro/terapija.net)

- Predinov sve dublji glas s godinama postaje sve izražajniji, a s ovim se albumom još više približio tituli domaćeg croonera. Dedićev vrhunski pijanizam je kvaliteta o kojoj ne treba puno pričati, te je spoj ovakva dva glazbenika bio pun pogodak... Izvrsni koncert za kraj godine, ali od Predina i Dedića nismo ni očekivali ništa manje od izvrsnog (Mirna Marić/soundguardian.com)

Нема коментара: