13.02.2012.

Whitney Houston: Žrtva lekova i alkohola?

Američka pevačica Vitni Hjuston nije se udavila u kadi, već je, po svemu sudeći, umrla od kombinacije alkohola i ksanaksa i drugih lekova koji se dobijaju na recept, objavljeno je na sajtu TMZ.com
Izvor: Beta, Tanjug

To su pevačicinoj porodici rekli u kancelariji losanđeleskog veštaka sudske medicine, navodi se na sajtu posvećenom slavnima.
Porodici Vitni Hjuston rečeno je da u njenim plućima nije pronađeno dovoljno vode da bi se zaključilo da se udavila.
Neimenovani izvori rekli su da je moguće da je pevačica već bila mrtva kada joj je glava dospela ispod vode.

Sudski veštaci inače i dalje istražuju uzrok smrti pevačice, a kako prenose agencije, rezultati autopsije pevačice neće još biti objavljeni na zahtev policije koja istražuje smrt.
Zamenik glavnog istražitelja Ed Vinter rekao je kratko medijima da na telu pevačice nije bilo očiglednih znakova trauma ali da se čekaju toksikološki rezultati - što bi moglo da potraje nedeljama - pre utvrđivanja uzroka smrti.
Losanđeleska policija bi mogla tokom dana da objavi još neke detalje o smrti Hjustonove ali će to ipak zavisi od spremnosti detektiva da upliću medije u istragu.
Vitni Hjuston je preminula 11. februara u 48. godini, u hotelu "Hilton" na Beverli Hilsu, u Los Anđelesu.
Telo Vitni Hjuston u kadi je pronašla njena rođaka Meri Džons, koja je prethodno pevačici pripremila haljinu za večernji izlazak i napustila sobu na pola sata. Kada ova duže vreme nije izašla iz kupatila, njena rođaka je ušla, izvukla je iz kade i počela da joj daje vesstačko disanje, navodi TMZ.

Nakon saznanja o smrti majke, ćerka Vitni Hjuston, Bobi Kristina Braun (18) je hitno prebačena u bolnicu u Los Anđelesu pošto joj je pozlilo.

Šef policije Los Anđelesa Donald Čejs izjavio je da je Bobi Kristina prevezena u bolnicu "Sedars Sinai" zbog napada panike koji je posledica stresa.

Devojka je kasnije puštena iz bolnice, naveli su izvori bliski njenoj porodici.

Sajt TMZ prenosi da je devojka bila histerična i iscrpljena. Bobi Kristina je jedino dete preminule pevačice iz braka sa pevačem Bobijem Braunom.

Bobi Kristina je bila smeštena u hotelu "Beverli Hilton" zajedno sa svojom majkom, čije je beživotno telo pronađeno juče u kadi. Devojka je u šoku zbog smrti majke napala policajce koji nisu hteli da je puste u hotelsku sobu da je vidi.

U međuvremenu je objavljena i i nformacija da će poslednji film koji je Vitni Hjuston snumila, "Sparkle" - o muzičkoj grupi koja se bori sa slavom i drogama - ,premijerno biti prikazan u avgustu.

Film je rimejk ostvarenja iz 1976. godine koji je donekle zasnovan na priči o grupi "Supremes". Film prati tri sestre koje se bore sa teškoćama koje donosi uspešna muzička karijera.

U filmu, 48-godišnja Vitni Hjuston igra njihovu majku Emu.

Kompanija "Soni" saopštila je da je šokirana vešću o smrti Hjustonove.

"Poput svih koji su je poznavali i voleli, šokirani smo i rastuženi, a svet je izgubio izvanredan talenat. Sada su naše misli sa njenom ćerkom, porodicom i prijateljima", navodi se u saopštenju kompanije.

Producent filma Bišop T.D. Džejks rekao je da Vitni Hjuston na vrhuncu karijere nije imala konkurencije a "njen glas je formirao generacije". "Ostavila je filmsku i muzičku zaostavštinu koje će trajati. Užasno će nam nedostajati".

Нема коментара: