13. 2. 2012.

Grammy: Adele sa šest nagrada u noći tuge (video)

Apsolutna pobednica 54. dodele Grammyja, koja je održana sinoć u Staples Centru u Los Angelesu, je britanska pevačica Adele koja je osvojila šest nagrada

Svečana ceremonija Grammyja ostala je u seni iznenadne smrti pevačice Whitney Houston. Dodelu je otvorio reper LL Cool J molitvom za Whitney, a kasnije joj je odata počast tako što je Jennifer Hudson otpevala jedan od njenih najvećih hitova "I Will Always Love You".
Najviše zlatnih gramofonskih ploča kući je ponela očekuvano Adele koja je samo jednim albumom pokorila muzičke liste širom sveta. Britanka je osvojila Grammyje i u najvažnijim kategorijama - za album godine, singl godine te pesmu godine.

Adele nije mogla zaustaviti suze dok je primala nagradu za album godine. U emotivnom govoru kazala je da je album inspirisan nečim kroz šta su svi ljudi prošli - lošom vezom.


Najbolji i najpoznatiji muzičari iz celog sveta sinoć su se prisetili još jedne dive koja nas je prerano napustila. Amy Winehouse je posthumno nagrađena za duet s Tonyjem Bennettom "Body and Soul".

Kada se Bennett popeo na scenu da primi Grammyja pozvao je Amyjine roditelje da mu se pridruže.
- Mi ne bismo trebali da budemo ovde već naša voljena kćerka, kazao je Amyjin otac Mitch koji je spomenuo odlaske Whitney Houston i Ette James.


- Šta da kažem? Na nebu je sada jedan prekrasni ženski bend, kazao je Mitch.

Praznih ruku nisu otišli ni Foo Fightersi, koji su od sedam nominacija osvojili pet Grammyja, Kanye West je osvojio četiri nagrade, uključujući one za najbolji rap album "My Beautiful Dark Twisted Fantasy" te najbolje rap izvođenje "Otis", zajedno s Jay-Zjem. Najboljim novim izvođačem je proglašen indie folk bend Bon Iver.

Нема коментара: