12. 2. 2012.

In memoriam: Whitney Houston - Poslušajte najveće hitove

Legendarna pevačica i glumica Whitney Houston preminula je u subotu u hotelu na Beverly Hillsu u 48 godini

Karijera Whitney Houston trajala je više od 30 gdoina i bila je prepuna velikih priznanja i nezaboravnih hitova. Osvojila je šest Grammyja, 22 nagrade American Music Awards i dva Emmyja

Bila je i jedina pevačica čije su pesme sedam puta zaredom bile na vrhu Billboardove top liste. Whitney je imala i sedam uzastopnih albuma koji su imali multiplatianasti tiraž.

Vest koju su jutros preneli brojni američki mediji službeno je potvrđena: Whitney Houston (48) pronađena je mrtva u hotelskoj sobi na četvrtom spratu hotela Hilton Beverly na Beverly Hillsu.

Muzička diva u hotelu je odsela jer je trebala da nastupi na dodeli Grammy nagrada. Svedoci su poslednjih dana izjavljivali da je Whitney svoj nastup uvežbavala od četvrtka, a delovala je vrlo iscrpljeno i izgubljeno, i osećao se snažan miris alkohola i cigareta.

Fox News javlja kako su i osoblje hotela i vatrogasci pronašli pevačicu u kadi. Pokušali su da je reanimiraju, a kada im to nije uspelo, pozvali su policiju. U sobi nisu pronađene ilegalne supstance ni alkohol, no bilo je dosta lekova koje je pevačica uzimala na recept. Pretpostavlja se da se utopila u kadi, javlja TMZ. Portparol policije Mark Rosen izjavio je kako nema tragova nasilne smrti. Novinarima je izjavio da je Houston proglašena mrtvom u 15.55 sati po lokalnom vremenu, te da su je identifikovali prijatelji i porodica s kojima je boravila u hotelu.

Whitney Houston, pevačica izuzetnog glasa, rođena je 9. avgusta 1963. godine. Houston je odrasla s muzikom, prvenstveno soulom i gospelom. Majka joj je bila pevačica gospela Cissy Houston, rođaka popularna pevačica Dionne Warwick, a kuma Aretha Franklin. Počela je da peva je  u crkvi u New Jerseyju, a nastavila u noćnim klubovima u New Yorku gde je radila i kao model. Na vrhuncu karijere 1980-ih i 1990-ih osvojila je brojne nagrade, a pesme su joj osvajale prva mesta na top-listama. Karijeru jedne od najslavnijih pevačica svih vremena, najpoznatije po hitovima "I Will Always Love You" i "Saving All My Love For You" zasenio je turbulentan brak s pevačem Bobbyjem Brownom i zavisnost o drogi i brojnim lekovima. Whitney je pokušavala da se vrati na scenu, ali bez uspeha - fanovi su se redovno žalili na loše izvođenje i falš pevanje. Jedan kritičar nakon nastupa na njenoj turneji 2010. zapisao je "Whitney je izgledala i zvučala kao neko kome nije ostalo puno od života. Na kraju nastupa izgledala je kao da će se raspasti."

Prisetimo se njenih najvećih hitova u karijeri...


















Нема коментара: