5. 2. 2012.

Guča 2012: Korak dalje!

Ove godine Dragačevski sabor trubača pretrpeće odrđene izmene. Tubačka fešta će biti održana od 6. do 12. avgusta
Izvor: Mondo

Članovi žirija će prvi put elektronskim sistemom ocenjivati orkestre odmah nakon nastupa. Takođe, svi orkestri, bez obzira na dosadašnje uspehe, moraće da prođu kroz predtakmičenja. Posebna priznanja predviđena su i za osvajanje drugog i trećeg mesta.
Trećeg dana festivala najavljen je koncert "Tri D" na kojem će svirati tri orkestra - Dejana Petrovića, Lazarevića i Jevđića koji su osvojili sve titule na prethodnim saborskim nadmetanjima.
- To će biti koncert za uživanje. Mi smo ove godine otišli korak dalje kada je reč o programu i organizaciji i u tom smeru ćemo se kretati i u budućnosti. Na to nas obavezuje milion gostiju koji svake godine prođu kroz našu varošicu trube i imena koje je Guča iznedrila a koja su danas poznata širom sveta. Biće još izmena u smislu modernizacije same organizacije, kaže za "Blic" Slobodan Jolović, predsednik Saborskog odbora.

Takmičenje mladih trubačkih orkestara predviđenoje za četvrtak, ponoćni koncert je u petak, finalno takmičenje u subotu dok će u nedelju 12. avgusta, Sabor zatvoriti međunarodno takmičenje trubačkih orkestara.

Нема коментара: