7. 2. 2012.

Exit 2012: Gossip i Wolfmother

Bendovi Gossip i Wolfmother nova su imena koja će nastupiti na ovogodišnjem festivalu EXIT koji se održava od 12. do 15. jula u Novom Sadu, saopštili su organizatori
Izvor: B92

Za bend Gossip sa harizmatičnom pevačicom Beth Ditto ovo će biti povratak na EXIT i nastup na glavnoj bini, koji je zakazan za 12. jul.
Gossip i njene kolege iz benda u Novi Sad donose moćni i zavodljivi post punk rock zvuk, i poseban muzički stav koji su na prošlom nastupu predstavili već sa prvim taktovima hita „Standing in the Way of Control“, piše u najavi.
Spajajući soul i punk i autentičan glas Beth Ditto sa buntovničkim stavom antiheroine savremenog doba i zarazni plesni ritam, Gossip su vrlo brzo stekli obožavaoce sa najrazličitijim muzičkim ukusom.
Njihov treći album „Standing in the Way of Control“ svrstao ih je u muzičku elitu, a usledile su intenzivne turneje širom sveta. Album „Music For Men“ su objavili 2009. godine i to prvi put za velikog izdavača, a hitovi sa ovog albuma poput „Heavy Cross“, i „Love Long Distance“, postale su koncertna atrakcija. Gossip uveliko rade na novom albumu, koji će objaviti neposredno pred svoj nastup u Novom Sadu.


U Novi Sad dolazi još jedno novo ime, australijska atrakcija Wolfmother, bend koji mnogi hrabro porede sa Black Sabbath, Led Zeppelin i Deep Purple i koji će nastupiti u nedelju 15. jula na glavnoj festivalskoj bini.

Svojim retro heavy rock stilom i odanošću zvuku i lirici sedamdesetih, Wolfmother su vrlo brzo našli put do publike. Od prvog albuma koji je objavljen u Sidneju 2004. godine, do priznatog drugog izdanja pod nazivom „Cosmic Egg“, prešli su uzbudljiv put ovenčan priznanjima i nagradama poput Gremija za pesmu „Woman“. Do sada su odsvirali više stotina koncerata širom sveta, a publika na EXIT festivalu imaće priliku da sazna zašto njihova muzika koja je mešavina hard rock, grunge i funk rock zvuka retko koga ostavlja ravnodušnim!


Svoj nastup na ovogodišnjem EXIT festivalu koji će se održati od 12. do 15. jula već su potvrdili legendarni New Order, world music senzacija Buraka Som Sistema, a Dance Arena ugostiće čuvenu etiketu Cadenza Records. Tom prilikom u Novi Sad stižu Luciano, Reboot, Kenny Larkin, Robert Dietz i Maayan Nidam.

Нема коментара: