7. 1. 2012.

Tusta (KUD Idijoti): Pobijedit ću rak, imam volje i strpljenja

Pevač KUD Idijota - Branko Črnac Tusta (55) zahvalan je svima koji mu pomažu u prikupljanju novca za lekove jer kako kaže, ne zna što bi bez njihove pomoći. Pre 11 meseci dijagnostikovan mu je mikrocelularni karcinom, a lečenje košta
Izvor: Hot.hr

Bivši bubnjar Atomskog skloništa Zoran Đorđević i njegova supruga Danijela organizovali su humanitarni koncert koji će se održati 3. februara u pulskom klubu Uljanik kako bi skupili novac za Tustino lečenje.
Pevač je tumore imao u grlu i plućima. Prošao je sedam trodnevnih hemoterapija i 13 zračenja, a to mu je potpuno uništilo imunitet.

- HZZO pokriva samo troškove kemoterapije. Lijekove za podizanje imuniteta i sve ostale moram kupovati sam. Samo na to trošim više od 6000 kuna na mjesec, a treba i živjeti, rekao je pjevač Idijota, piše 24sata.

Prijatelji i kolege iz cele bivše Jugoslavije već su skupljali novac za njega. Tusta priznaje kako ne zna što bi bez njihove pomoći.

- Bolest košta. Prvo se istroše tvoje rezerve, pa obiteljske, rekao je i dodao da mu se tumor iz grla sasvim povukao, ali iz pluća nije i preti da će preći na mozak. Zato Tusta mora da ide na preventivno zračenje mozga.

- Grlo mi je još spaljeno i nemam sline, ali sve će biti dobro. Liječnici kažu da ću moći pjevati. Za ozdravljenje treba volje i strpljenja, a meni toga ne nedostaje, rekao je.

Pevač je pre sedam dana, uz klasične lekove, počeo da uzima i homeopatsku terapiju belom imelom i u nju polaže velike nade.

- Čini mi se da mi je već bolje, rekao je.

Drago Plečko, magistar hemije i stručnjak za alternativna lečenja rekao je da je imela cenjena biljka, no, navodi da se ne može smatrati lekom protiv raka nego samo kao pomoćno sredstvo. Dodao je i da kod mikrocelularnog raka bolje deluje tvorevina od smilja.


2 коментара:

Анониман је рекао...

Drž' se, majstore!

Lemur је рекао...

Tusta je najbolji pevac na svetu. Kako pomoci, kako uplatiti neki novac iz Srbije?