7. 1. 2012.

Zoster: Preslušajte cele "Imače kada"

Dugonajavljivani treći studijski album grupe Zoster trebao bi da bude objavljen do kraja meseca. Kako otkriva frontmen popularnog mostarskog benda Mario Knezović, CD pod nazivom "Imači kada" neće biti izdat u fizičkom formatu nego će na nekoliko internet stranica biti ponuđen na download a od danas se preko službene stranice njihove izdavačke kuće gramofon.ba može u celosti poslušati kao stream
Izvor: DnevniAvaz

- Bilo je planirano da album štampamo u Austriji, ali smo odustali od ideje da "Imače kada" uopće objavimo na CD-u. Danas sve manje ljudi kupuje albume u radnjama, jer je to jednostavnije preuzeti s interneta tako da smo se uklopili u taj trend. Na albumu će biti deset pjesama, izdavač je sarajevski "Gramofon", a pitanje je dana kada će biti objavljen - govori Knezović.
Boja očiju

Iako je "Zoster" poznat po angažiranim numerama kao što su "Policija", "Ko je jamio, jamio" i "BiH", na novom albumu Mostarci su bežali od takvih tema.

- Nikoga ne prozivamo, nema previše politike. Možda ima malo socijalnih tema, ali to je neizbježno kao nešto što se provlači u svakodnevnom razgovoru. Vjerujem da će sve pjesme biti primjenjive i za 30 godina. Što se tiče žanra, mogao bih ga odrediti kao neki retrorok. I na tom planu smo napravili ozbiljan zaokret.

- Ne mogu reći da smo to namjerno uradili, ta promjena stila desila se sasvim slučajno. Kao kada se nadaš da ćeš dobiti dijete. Ne možeš nikako naštimati da dijete ima plave oči, ali tako se desi. Bitno je da je tvoje, sve je ostalo manje važno. E, tako se i nama desio taj novi stil "Zostera". Album je naš, samo ima drugu boju očiju u odnosu na našu drugu djecu, tačnije u odnosu na ono što smo do sada radili - ističe frontmen mostarske grupe.

Najavni singl
Paralelno s albumom bend će objaviti i spot "Izbjeglica", u kojem glavnu ulogu tumači Mariov brat, glumac Slaven Knezović.

- Spot je, kako da kažem, čudan. Ne bih da otkrivam više detalja. Mi ćemo ga ponuditi svim TV stanicama u regionu, ali nisam baš siguran da će ga svi i emitirati upravo zbog specifičnog sadržaja - kaže Knezović.

Neobičan naziv

Grupa Zoster osnovana je 2000. u Mostaru. Tokom više od decenije rada pretrpela je nekoliko izmena u sastavu, a bend danas čine Mario Knezović, Atila Aksoj, Gabrijel Prusina, Goran Rebac, Boris Gutić i Ivan Sušac.

Album "Imači kada" sniman je početkom prošle godine u mostarskom studiju "Baraka". Neobičan naziv albuma posvećen je, kako ističe Knezović, "ljudima koji imaju dovoljno vremena da rade šta hoće".



Нема коментара: