3. 1. 2012.

Tide: "Hard to Love" (video)

Tide je ponovno tu, sa novom pesmom i spotom "Hard to Love". Tide je opet u akciji. Uz to što su na Slovenskoj nacionalnoj televiziji TV Videochart sedmicama bili na prvom mestu sa hit pesmom "Adieu" takođe su izdali i novi video spot za pesmu "Hard to Love"



Nakon kratke pauze, vratili su se na pozornicu te nastupali duž cele Slovenije. Atmosferu na protestu zagrejao je preformans koji je održan na Kongresnom Trgu, u samom centru Ljubljane. Cilj protesta bila je borba za jaču toleranciju i širi pogled na sveobuhvatno društvo. Objasnili su kako je spot "Hard to Love" namerno sniman u stilu 80-tih s dozom nostalgije, nečim što je drugačije od sadašnjih video produkcija koje danas predstavljaju muzičku industriju, u kojoj svi spotovi pomalo nalikuju jedan na drugi.

Ideja kao što je ova, deluje savršeno na muzički pravac u kojem je slika savršeno usklađena sa zvukom pesme. Spot je sniman na različitim lokacijama Ljubljane, tokom vrućih letnjih dana. "Hard to Love" je 8. službeni spot benda koji do sada ima 3 albuma.

Нема коментара: