23. 1. 2012.

Jonny Greenwood (Radiohead): Solo album sa poljskim avangardnim kompozitorom

Gitarista benda Radiohead, Jonny Greenwood, snimio je album sa poljskim kompozitorom Krzysztofom Pendereckim. Izlazak albuma je najavljen za 13. mart

Pitchfork.com izveštava da je album snimljen prošle jeseni u Poljskoj, kada su Richard D. James (poznatiji kao Aphex Twin) i Jonny Greenwood boravili u Wroclawu na Evropskom kulturnom kongresu.

Krzystof Penderecki poznat je i kao kompozitor muzike za legendarne filmove poput "The Shining" i "The Exorcist", a autor je i muzike za otvaranje 29. letnjih Olimpijskih igara održanih u Pekingu 2008. godine.

Na albumu će se naći dve kompozicije Pendereckog iz ranih 60-tih, kao i dve Greenwoodove. Jedna od njih je "Popcorn Superhet Receiver", koja se našla na soundtracku za film "There Will Be Blood".




Greenwood trenutno radi na muzici za novi film, "The Master". Reč je o drami koja se odvija 1950-tih, a u njoj će glumiti Philip Seymour Hoffman, Amy Adams i Joaquin Phoenix. Film režira Paul Thomas Anderson ("There Will Be Blood", "Magnolia"), a prikazivanje je planirano za 2013.

Нема коментара: