5. 1. 2012.

Godina povratnika: U 2012. koncerti Springstina, Koena, U2, Bič Bojsa

Tokom ove godine na muzičku scenu vratiće se rok veterani - Brus Springstin, Leonard Koen, grupe The Beach Boys i U2 i Tom Peti, dok Madona privodi kraju snimanje 12. po redu studijskog albuma, prenosi BBC
Izvor: Tanjug

Madona, čiji je "tron pop kraljice" po mnogima preuzela Lejdi Gaga, predstaviće svoj novi album u februaru, a već objavljeni snimci ukazuju da se vraća klupskom zvuku kakav je preovladavao na njenom albumu "Confesions on a Dancefloor" iz 2005.

Ove godine obeležava se 50 godina od prvog singla grupe The Beatles, a ser Pol Mekartni ne posustaje i ima dva albuma u pripremi. Prvi bi trebalo da se pojavi u februaru.

Sa novima materijalom u ovoj godini vraćaju se i Muse, The Killers, The xx, PiL, Lajonel Riči, Mumford and Sons, Šeril Kol, Pol Veler, La Roux i Robi Vilijams, a postoje spekulacije da i sastav Blur ulazi u studio.
Očekuje se da će Coldplay i Radiohead rasprodati koncerte širom sveta, kao i da će Lejdi Gaga objaviti nastavak svoje ambiciozne "Monster's Ball" turneje.

Pol Sajmon proslaviće 25 godina od objavljivanja albuma "Graceland" turnejom sa sastavom Ladysmith Black Mambazo.

Kruže glasine o nastupima britansko-američkog rok benda Fleetwood Mac i grupe The Rolling Stones, koja slavi 50 godina postojanja.

Najavljena su i tri povratnička koncerta engleskog alternativnog rok benda The Stone Roses, u Mančesteru na leto.

Нема коментара: