17. 1. 2012.

16 OSAM 23: Mini turneja, EP na proleće (video)

16 OSAM 23 i crnogorski alternativci Autogeni Trening će krajem januara održati dva zajednička koncerta - prvi u četvrtak 26. u beogradskom GUN Clubu, a drugi dva dana kasnije, u subotu 28.u kragujevačkom Domu omladine

Bubnjar Autogenog treninga Bojan Bojanić povodom prva dva zajednička koncerta ova dva benda kaže: - Jako smo srećni što ćemo nastupati sa bendom 16 OSAM 23. Slušao sam ih uživo u Domu Omladine Beograda, na festivalu Long night, zajedno sa Nikolom Vranjkovićem. Bio sam fasciniran njihovim kreativno-sviračkim umjećem, kao i energijom koju su plasirali. Taj se bend jednostavno mora čuti uživo. Radujemo se i što ćemo poslije skoro godinu dana opet nastupiti u Srbiji i potrudićemo se da damo sve od sebe da ti koncerti budu što bolji. Pozdravljam sve ljude koji nas slušaju u Srbiji, veliko poštovanje za njih.


Aleksandar Zarić - Acko, gitarista 16 OSAM 23 nastanjen u Beču se raduje koncertima u Srbiji, a naročito činjenici da će binu deliti sa energičnim članovima Autogenog Treninga: - Uvek smo voleli da sarađujemo sa drugim bendovima, naročito sa onima prema čija nam se poetika i izražajna sredstva i intimno dopadaju. Takve stvari, čine "prepoznavanje" sa ljudima iz takvih bendova prirodnijim i opuštenijim. Nadam se da će naša prva dva zajednička koncerta biti iskustvo koje ćemo i mi i oni pamtiti po dobrom druženju i vrhunskoj svirci.
Prema najnovijim informacijama i ljubitelji čvršćeg rock and roll zvuka u Novom Sadu i Rumi  će biti u prilici da prisustvuju koncertima 16 OSAM 23 za ovu priliku uparenim sa rumskim HC inovatorima Gymnastics. Naime u petak 3.februara u Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu nastupiće ova dva sastava, a dan kasnije - u subotu 4.februara u Domu omladine u Rumi (ex Hi Fi), pridružiće im se i makedonski sastav sa zanimljivim ženskim vokalom Bernays Propaganda.

Za poštovaoce sastava Gymnastics bitno je napomenuti da su oni nedavno završili snimanje albuma "ON THE BULL'S SIDE" koji će promovisati na dva pomenuta koncerta, kao i na koncertu u KC Grad 5. februara na kojem će nastupati sa bendom Bernays Propaganda.
GYMNASTICS su snimali album "na daljinu" i rade na još komplikovaniji način nego sadašnja postava 16 OSAM 23 pošto se tri člana ovog benda nalaze na tri kraja Evrope u Rumi, Barseloni i Pragu i ovo je jedinstvena prilika da se ovaj odlični koncertni bend vidi uživo na delu.
Omot albuma je delo frontmena 16x8x23x Vuka Popadića pa je i na taj način potvrđeno dugogodišnje prijateljstvo članova ova dva benda.

Da podsetimo, članovi 16 OSAM 23 su polovinom novembra prošle godine snimili prve dve od planirane četiri numere koje će se tokom proleća pojaviti na njihovom novom maksi singlu čije je izdavanje predviđeno u vinilnom i free download obliku, a bend će u pauzama između koncertnih aktivnosti snimati video za pesmu koja treba da najavi ovo izdanje.

Mini turneja sastava 16 OSAM 23 izgledaće ovako:
26.januar - GUN CLUB BEOGRAD - 16 OSAM 23 + AUTOGENI TRENING
28.januar - Dom omladine KRAGUJEVAC - 16 OSAM 23 + AUTOGENI TRENING
3.februar - Omladinski centar CK13 NOVI SAD - 16 OSAM 23  + GYMNASTICS
4.februar - Dom omladine RUMA - 16 OSAM 23 + GYMNASTICS + BERNAYS PROPAGANDA

Нема коментара: