7. 12. 2011.

Xanax: Live petak u Banja Luci

Beogradska grupa Xanax nastupiće u petak, 9. decembra, u Domu omladine u Banja Luci. Ovom prilikom grupa Xanax će predstaviti pesme sa novog albuma pod nazivom "Iznad površine"

Xanax je beogradski muzički sastav osnovan 2009. godine i jedan su od bendova nove srpske scene. Grupu je osnovala pesnikinja i likovna umetnica Sana Garić, a pored nje članovi su gitarista Vladimir Krakov (ex Presing), basista Ninoslav Filipović (ex Eyesburn) i bubnjar Miroslav Ćatić.
Aprila 2010. bendu pristupaju novi članovi - saksofonista Borko Borac i čelista Nebojša Mrđenović, inače član Beogradske filharmonije i dugogodišnji saradnik bendova Presing, KKN, Darkwood Dub...
Xanax je spoj alternativnog gitarskog zvuka sa elektronikom te elementima punka, postrocka i trip hopa.



Pažnju najšire javnosti grupa Xanax je privukla na "Jelen Top 10" listi pesmama "Mašinerija" i "Savršena rešetka", a njihova pesma "Svetli dan" je uvrštena u pet najboljih singlova 2010. godine prema izboru čitalaca web-magazina POPBOKS.

Pilot singl za ovu pesmu našao se i na top-listi MTV Adrije, više sedmica je bio na listi zagrebačkog radija 101, a spot već emituje ruski TV kanal A1.
Bend je do sada svirao u Beogradu, Zagrebu, Rijeci, Novom Sadu, Pančevu, Nišu, Kragujevcu, na Šabačkom letnjem festivalu, a letos je nastupio i na festivalima u Rusiji (Moskva, Petrograd), Mađarskoj i Poljskoj.


Xanax završava svoj prvi album u beogradskim studijima Riverside i Digimedia (miks), a nedavno je potpisao ugovor sa izdavačkom kućom Dancing Bear iz Zagreba, tamošnjom ispostavom Warner Musica, kao i sa koncertnom agencijom IceCreamDisco i izdavačkom kućom Fusion Records iz Moskve.

Pored Xanaxa na ovom koncertu nastupiće i beogradska grupa Presing.

Muziku pre i posle koncerta će puštati Chicha Guru (Banja Luka). Program počinje u 20 sati, a ulaz je slobodan.

1 коментар:

Анониман је рекао...

Odlican bend!