28.12.2011.

Time: Najpopularniji muzički albumi u 2011

I legendarni američki magazin Time objavio je listu deset najpopularnijih muzičkih albuma u 2011. godini. Na prvom mestu našao se album "21" neizostavne Adele. Pročitajte šta se još slušalo u godini koja ostaje iza nas

1. Adele - 21
Adele je imenovala album po broju godina koje je imala kada ga je snimila. Album je protkan najtananijim emocijama slomljenog srca mlade žene. Sve pesme sa albuma "21" su apsolutni hit, a pesma "Someone Like You" bila je na vrhu liste najpopularnijih balada nekoliko sedmica.
2. Florence and the Machine - Ceremonials
Velšanka Florence razdrmala je scenu na kojoj su izvođači sve više ličili jedni na druge. Devojka koja odbija plastičnu operaciju nosa, crvenom kosom upotpunjava originalan stil, a pevački potkovana osvaja top-liste. Njen snažan i upečatljiv glas obeležio je proteklu godinu.

3. Kanye West i Jay-Z - Watch the Throne

Saradnja Kanye Westa i Jay-Zja rezultirala je sa 15 pesama od kojih je svaka bila hit. Na album su dodate i muzičke pozadine muzičkih legendi kao što su Otis Redding, Curtis Mayfield i Nina Simone. Kanye se bavi i nekim mračnim temama na svom albumu i to najviše nasiljem o kojem peva u "Murder to Excellence".

4. PJ Harvey - Let England Shake

"Let England shake" je neobičan album jer se bavi temama kao što je horor Prvog svetskog rata. Međutim, kasnije je objavljeno da je album posvećen svim palim borcima u svim sukobima širom sveta.

5. Frank Ocean - Nostalgia, Ultra
Album "Nostalgia, Ultra" dostupan je besplatno na Tumblr i pun je R&B pesama, kao i obrade pesama "Electric Feel" i "Hotel California". Ocean je ukomponovao i monolog Nicole Kidman u filmu "Širom zatvorenih očiju" u svoj album, što ga je učinilo jedinstvenim.

6. tUnE-yArDs - W h o k i l
Album koji ima najviše mixeva, od R&B, preko folk muzike, afričkih udaraljki i popa. Pesma "Gangsta" kombinuje zvukove iz stvarnog života, od policijskih sirena, do zvukova oko nas. Album je opisan kao eksperiment žene koja se ne boji da rizikuje.

7. Caitlin Rose - Own Side Now
Rose nije nova pop zvezda od 24 godine nego mlada žena sa akustičnom gitarom i neverovatnim glasom. Pevajući muziku koja podseća na '50-e kada je bio cenjen duboki ženski glas, Rose osvaja publiku. Najbolja pesma je "Shangai Cigarettes".

8. The Beastie Boys - Hot Sauce Committee Part II
Početna pesma albuma je "Make Some Noise" i ritam pesme vas odmah nosi. Album je uglavnom protkan hip-hop ritmom po kojem je ova njujorška grupa i poznata.

9. Civil Wars - Barton Hollow

Joy Williams i John Paul White su stvoreni jedno za drugo, tačnije njihovi glasovi su neprevaziđeni. Williams i White dolaze iz Nashwilla i nose specifično muzičko nasleđe. "Barton Hallow" je njihov prvi album, ali se očekuje još i više od njih.

10. Black Keys - El Camino
Osvežavajući album sa 11 dobrih pesama. Najbolja pesma je "Gold On the Ceiling", a ništa lošija nije ni "Run Right Back" koja podseća na legendarnu "Little Black Submarines" Led Zeppelina. Frontman Dan Auerbash poseduje jedan od najprefinjenijih glasova današnjice.

Нема коментара: