28.12.2011.

Eyot: Niški bend nastupa u Kanu

U konkurenciji više od 1.000 sastava svih muzičkih žanrova iz celog sveta, bend Eyot proglašen je za jednog od tri pobednika takmičenja "MIDEM OFF 2012"

Bend Eyot je kao nagradu dobio nastup na MIDEM festival koji će se održati 2012. u Kanu, što znači da će imati priliku da se predstavi izdavačkim kućama - od nezavisnih, do onih kao sto su Sony, Warner, EMI, Universal, itd, ali i producentima, menadžerima, distributerima.

Festival MIDEM ("Marché International du Disque et de l'Edition Musicale") osnovan je 1967.godine. Okuplja muzičare, privrednike, kreatore kulturne politike i novinare iz čitavog sveta nizom konferencija, i predstavlja prestižni svetski forum za prezentaciju novih muzičkih trendova i muzike kao proizvoda, poslovne razgovore, politička i pravna pitanja iz te oblasti.

Nakon Objavljivanja albuma za američko tržište, uspešnih nastupa u Dubaiju, Minhenu, Sofiji, Solunu, Saransku, Eyot ovim uspehom sebi je stvorio mesto na svetskoj muzičkoj sceni i potvrdio da je jedan od najautentičnijih predstavnika srpske muzike van Srbije.

Нема коментара: