14. 12. 2011.

Piše veličanstveni Elvis J. Kurtovich: Globalno zatupljenje

"Snaga caruje, a sa umom se možeš jebavati..."
Lepi sa Koševa
(ljubiteljima rock muzike poznatiji po sentenci
"more je provod, more su koke, more je izvor života,
Je li tako Moke?“)
Izvor: RadioSarajevo

Jedan od osnovnih, univerzalnih zakona je zakon jačega. Ne vidim kako bi se ovaj zakon mogao promijeniti. Da se uvede zakon slabijeg? Da se ljudi, firme i države takmiče ko će bit slabiji i jadniji pa da onda "dobiju licencu da tuku jačeg"?

Svi mi u mladosti ipak provjeravamo ovaj zakon, nadobivamo se batina, i na kraju "empirijski i eksperimentalno prihvatimo vjerodostojnost hipoteze".

U današnjoj kolumni umjesto budalaština tipa "da li je Sušić trebao da igra sa dva napadača pa da umjesto 6:2 izgubimo ko ljudi sa 7:4" podsjetit ću vas na zaboravljene izreke koje neki baš i ne kontaju...
"Lopta je okrugla" (u staroj humorističkoj seriji punica kritikuje svog zeta što čita sportske novosti gdje se stalno ponavlja neviđena mudrost "Lopta je okrugla").

"Bolje šutjeti i biti smatran glupim nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju" (ovoga se danas niko ne pridržava!).

"Ko tebe hljebom - ti njega objektivnim okolnostima“.

Nakon što smo proučili zakone jačeg, možemo li pokušati da ih zaobiđemo, možemo li se suprotstaviti globalnom zatopljenju i globalnom zatupljenju?

Pođimo od malih stvari. Svjedoci smo da živimo u gradu u kome se ne smije pričati na mobitel dok vozimo ali je sasvim legitimno DA ŠOFER VRAĆA KUSUR PUTNICIMA AUTOBUSA DOK VOZI...!?

Pokrenimo inicijative! Novinari pokreću razne teme koje doprinose da... svi zajedno počnemo iznositi svoja tužna iskustva! I žaliti se jedni drugima poput onih smiješnih serija gdje je glavni junak jadnik koji ide na one "grupne seanse" ("Ja sam Elvis, član sam udruženja liječenih alkoholičara i nisam pio alkohol već 2 mjeseca /aplauz članova udruženja/... Ja sam Elvis, član sam udruženja liječenih kleptomana i... Gdje je mikrofon? Članovi udruženja: Neko ga je klepio na prošlom sastanku!")

Moj problem je – šta ako Bajro opet stane? Hoće li mi i tad biti džaba šlepanje?

I novinarska istraživanja su pokazala hoće! Svi koji su registrovali auto platili su 8 KM u te svrhe, ali to niko ne zna jer se to krije od vozača! Nema na njihovoj web stranici! Ali su novinari to pronašli i sad vozači koji su bili u nevolji mogu da se žale jedni drugima kao u seriji "Dear John":

"Tražili su mi pare, ja sam rekao da nemam, al da sam na TV Hayat vidio da imam pravo na besplatno šlepanje, na šta su oni rekli: 'Nek te onda Hayat šlepa!' i otišli...

Jesam li malo počeo previše da kukam u svojoj tužnoj svakoutoračkoj kolumni "Ruby Tuesday", koja bi da ide ponedjeljkom imala još originalniji naziv „Stormy Monday"?

Evo počinju godišnji izbori, dodjele nagrada itd... itd... Jedino što je tu interesantno je gledati ove današnje pjevačice kako mrze jedna drugu! Ljubomorne su posebno na one pjevačice koje su provalile najbolji shop za prostitutke i tamo se obukle za dodjelu nagrada!

Koja se pjevačica obuče i nafracka ko najveća kurveština nju najviše mrze i zavide joj... I zamišljam... a probajte i vi... da nekim čudom ove 3 sestre Ross iz daleke 1944. ulete na današnju dodjelu nagrada...

Kako bi ih Lady Gaga i Madonna gledale dok plešu?


Mnogi zaslužni radnici odlaze u penziju oko Nove Godine. Žalio bih da im svima čestitam za dugogodišnje zalaganje i odricanje. Dočekati penziju, ili slaviti 20 ili 30 godina rada, velika je stvar! Iz starog legendarnog TV show programa odabrao sam im ovaj skeč:


Nije lako starima, ali nije lako ni mladima. I ako se pojavi neko ko ima talenta, ko ima ideje, nerazumijevanje okoline je ogromno.

Evo mlade vrijedne Bojane koja se kao dijete preselila u Australiju, tamo se školovala za glumicu a zadnjih godina napravila zavidnu karijeru i u Hollywoody. Pogledajte kako u viskobudžetnom filmu glumi kćerku Mel Gibsona:


Uporedo sa ovom "ozbiljnom" Bojana gradi i "neozbiljnu", komičarsku karijeru. Njen lik, koji mnogi porede sa Boratom, je priglupa i jezičava manekenka Yana Novak, koja je iz Srbije došla u L.A. i pokušava da se nametne i napravi karijeru. Ima i svoj web sajt, snima šta joj se sve događa i stavlja na internet... Dok su komentari gledalaca klipova na engleskom uglavnom "hahaha" ili "LOL" na našem jeziku su "glupačo, profuknjačo, sponzorušo!", "kravo prvo nauči engleski" , "sramota kako nas brukaš". Papci uopšte ne kontaju da je to komedija!

Ima 4 puta više glasova "ne sviđa im se" od "sviđa im se" na Youtube...:) Kad budete imali vremena pogledajte Yanu, posjetite njen sajt, pogledajte klipove a pročitajte i komentare ogorčenih, obrukanih zemljaka! NE ZNA SE ŠTA JE SMJEŠNIJE!

Нема коментара: