24. 12. 2011.

NME: Čitaoci izabrali najbolje

Nakon što su nedavno čitaoci britanskog „Guardian-a“ izabrali singl i abum Matta Cardlea za najbolji u 2011. godini, časopis „NME“ dao je reč svojim čitaocima koji su izabrali svoje favorite
Izvor: B92

Najbolja pesma ove godine, prema mišljenju čitalaca ovog birtanskog časopisa je „Piledriver Waltz“ Alexa Turnera. Ovaj hit u nešto drugačijem izdanju Turner je snimio za album „Suck It And See“ sastava Arctic Monkey.
Na drugom mestu našla se pesma „Under Cover of Darknes“ benda The Strokes, dok je treće mesto pripalo pesmi „The Hellcat Spangled Shalalala“ koju izvodi pomenuti Arctic Monkeys. Četvrtog mesta domogao se Noel Gallagher i njegov bend High Flying Birds i to zahvaljujući pesmi „AKA... What A Life!“. Jedina pevačica koja je ušla u pet najbolji pesama je Katty Perry sa pesmom „Last Friday Night (TGIF)“.

Listu dvadeset najboljih pesma u 2011. godini prema izboru čitalaca magazina „NME“ pročitajte OVDE.

Kada je reč o albumima, ako je verovati čitaocima „NME-a“, najbolji materijal ove godine objavio je sastav The Horrors. Za njihov albumu „Skying“ uredništvo časopisa kazalo je da dokazuje da je ovaj sastav jedan od najvažnijih bendova svoje generacije.

Drugo i treće mesto ponovo su zauzeli bendovi The Strokes i Arctic Monkeys sa albumima „Angels“ i „Suck It And See“. Četvrti je album „England Keep My Bones“ Franka Turnera dok se na petom mestu našao album „Ritual“ sastava White Lies.

Listu dvadeset najboljih albuma u 2011. godini prema izboru čitalaca magazina „NME“ pročitajte OVDE.

Нема коментара: