24.12.2011.

Bajaga: Nije napunio Mejdan

Na dolazak Momčila Bajagića Bajage i njegovih Instruktora u Tuzli se čekalo dugi niz godina. No, kada su se pojavili u povodu 14. rođendana Udruženja IPAK – mladost gradi budućnost, dvorana Mejdan nije bila ispunjena do poslednjeg mesta

Podsetimo kako je samo desetak dana ranije, na koncertu Ace Pejovića, Mejdan bio pun, te to poređenje jasno odslikava koji muzički pravac dominira među tuzlanskom publikom
Tri hiljade duša, koliko ih je u petak uveče došlo u Mejdan, moglo je uživati u svirci Bajage i Instruktora, ali je opšti utisak kako su razglas i rasveta mogli biti neuporedivo bolji. Ipak, problemi tehničke prirode nisu omeli Bajagu da svojoj vernoj publici podari više od dva sata odlične svirke koju su obeležili mnogobrojni hitovi.

Bajaga koji je pre desetak godina nastupao u Mejdanu, kazao je kako voli Tuzlu i dvoranu Mejdan, jer je Tuzla, prema njegovom mišljenju, rokerski grad. No, njegovu konstataciju demantovala je poseta, te poređenje s početka teksta, jer je Tuzla sve više folkerski, a sve manje rokerski grad.

Ipak, onih 3.000 duša u Mejdanu nisu dali Bajagi tek tako da ode sa stejdža. U dva navrata je vraćen na bis, a kada bi ponovo zapevao usledio bi opšti delirijum. Zbog takve atmosfere koncert zaslužuje najbolju ocenu.

Na koncu ćemo reći kako je koncert organizovan u povodu 14. rođendana Udruženja IPAK, koje je nedavno dobilo nagradu Erste Stitunga, a koncertom je, s malim zakašnjenjem, obeležen i Međunarodni dam volonterizma.

Нема коментара: