22. 12. 2011.

Miša Aleksić: Još jedna "čorbasta" autobiografija

Produkcija biografskih muzičkih priča nikada nije bila bogatija. Tako se nedavno pojavila knjiga basiste Riblje čorbe Miše Aleksića pod nazivom "Uživo!: Autobiografija" (izdavač "Laguna")

Prema opisu izdavača, reč je o "šokantnoj ispovesti bas gitariste Riblje čorbe u kojoj on otkriva mnoge tajne i nepoznate priče benda za koji je ugledni britanski muzički časopis NME rekao da je najpopularnija stvar u Jugoslaviji posle Tita".

Verovatno i pod utiskom uspeha koje u svetu (ali i u prevodu za ovdašnja tržišta) beleže biografske priče Boba Dylana, Keitha Richardsa, Brucea Springsteena, publicistička produkcija ovog tipa u poslednjih nekoliko godina intenzivnija je nego ikad ranije.



O autoru:
Miroslav Aleksić, poznatiji kao Miša, rođen je u Beogradu 16. avgusta 1953. godine. Gotovo ceo svoj profesionalni vek posvetio je rokenrolu. Svirao je u nekoliko manje afirmisanih sastava, ali i u poznatoj grupi SOS, u stvari prethodnici "Riblje čorbe". Jedan je od osnivača te grupe, koja će s vremenom izrasti u domaćeg gorostasa rok muzike, čija je slava daleko prevazišla granice svoje domovine.

Miša Aleksić se uspešno bavio, u više navrata, i privatnim biznisom, ali mu je "Riblja čorba" zauvek bila i ostala najvažnija. Srećno je oženjen Jasminom, s kojom ima ćerku Minu. Prema njegovim sopstvenim rečima, "Riblja čorba" je tek prevalila svoje prve 33 godine postojanja. Ovo je njegovo prvo književno delo.

Нема коментара: