22. 12. 2011.

The Big Snow: Festival se iz Andore seli na Kopaonik

Nakon Exita, Guče i Beerfesta, Srbija će početkom 2012. dobiti još jedan veliki muzički festival kojim želi da se pozicionira na turističkoj karti Evropi kao najbolja destinacija za zabavu

Tako se najznačajniji evropski zimski muzički festival "The Big Snow" seli iz Andore u Srbiju i biće održan na Kopaoniku od 23. do 30. marta.
Festival je pre dve godine pokrenula najveća svetska turistička agencija "Thomas Cook", dok će se od 2012. organizaciji festivala priključiti i EXIT Tim i Udruženje hotelijera Kopaonika, uz podršku MK Mountain Resorts kompanije srpskog kralja šećera Miodraga Kostića, koji na ovoj srpskoj skijaškoj destinaciji ima tri luksuzna hotela. Ovaj muzički događaj će okupiti preko 100 velikih svetskih, regionalnih i domaćih muzičkih imena koja će privući više hiljada gostiju iz cele Evrope.



Festivalsku ponudu predvodiće Basement Jaxx, dobitnici prestižne nagrade za najbolji svetski muzički nastup, kao i DJ Fresh, čiji je singl "Louder" osvojio najvažnije evropske muzičke top liste u 2011. godini. Pored njih, glavnim izvođačima festivala se pridružuju i čuveni Freestylers, kao i Modestep, za koga je BBC Radio 1 predvideo da će obeležiti muzičku scenu u 2012. godini. Od internacionalnih imena na festivalu će nastupiti i Judge Jules, Eddy Tample Morris, Micky Slim i mnogi drugi, kao i poznati regionalni bendovi kao što su Darkwood Dub, Rambo Amadeus, Disciplin A Kitchme, Eyesburn, Vrooom i mnogi drugi.

- Festivalom "The Big Snow" Srbija se etablira kao najznačajnija festivalska destinacija u Evropi. Pored tri velika letnja festivala, Exit, Guča i Beerfest, Srbija se i u zimskoj sezoni pozicionira sa jednim od najvećih planinskih festivala Evrope, objašnjava Dušan Kovačević, osnivač Exit festivala. On očekuje da će i na ovaj festival doći veliki broj poklonika dobre muzike i festivalske zabave iz regiona. Gosti iz Hrvatske i Slovenije tradicionalno su jedni od naših najbolji posetilaca Exita, a verujem da će im i ovaj festival biti privlačan. Spremamo veliku kampanju u tim zemljama, a uskoro ćemo festival "The Big Snow" predstaviti u Zagrebu, kaže Kovačević. Procena je da će zahvaljujući festivalu "The Big Snow" srpski turizam u iduće tri godine prihodovati više od pet miliona evra, dok je vrednost međunarodne promocije koju će dobiti skijaški turizam Srbije višestruko veća.

- "The Big Snow" će značajno pomoći pozicioniranju Kopaonika na mapi značajnih evropskih skijaških destinacija, pogotovo na tržištu zapadne Evrope, kaže Nikola Avram direktor MK Mountain Resort. - Posebno smo zadovoljni što svetski renomirana agencija kao što je "Thomas Cook" promoviše Kopaonik kao "najbolje čuvanu zimsku tajnu Evrope". Takođe, festival će omogućiti produženje skijaške sezone na preko 100 dana, čime će se Kopaonik naći rame uz rame sa najvećim evropskim skijaškim centrima.

Нема коментара: