8. 12. 2011.

Metallica: Na evropskoj turneji zbog slabog eura

Cliff Burnstein, menadžer grupe Metallica, otkrio je surovu istinu u intervjuu za "Wall Street Journal" zašto će bend 2012. poći na evropsku turneju...

Burnstein je insistirao da Metallica održi letnju turneju po Evropi jer "treba iskoristiti sve prednosti slabljenja eura i odsvirati što je više koncerata moguće."

- Nisam ekonomista, ali neke stvari su mi jasne. Uvek se treba pitati šta je u kojem trenutku najbolje i zašto je najbolje. Idućih će godina dolar jačati, a euro će biti sve slabiji i zato treba odsvirati što je moguće više evropskih koncerata kako bismo profitirali - objasnio je svoje viđenje Burnstein.
Za sada, Metallica je potvrđena kao jedan od headlinera Download festivala, a još će na nekoliko festivala i samostalnih stadionskih koncerata odsvirati svoj peti album - popularno nazvan "The Black album" - u celosti.


- Metallica je američki izvozni proizvod, jednako kao što je to Coca-Cola. Uvek tražimo najbolje tržište; trenutno mi se Indonezija ne čini lošim izborom - završio je svoja razmišljanja Burnstein.

Нема коментара: