02.12.2011.

Grammy: Nominacije za nagrade 2011

Američki reper Kanje Vest dobio je najviše nominacija za nagrade Gremi, pošto će se za to priznanje nadmetati u sedam kategorija, uključujući onu za pesmu godine
Izvor: Beta

Vest je pored ostalog, nominovan za pesmu godine, za "All of the Lights", dok album sa kojeg je ta numera, "My Beautiful Dark Twisted Fantasy", nije dobio nominaciju u kategoriji albuma. Vest će se za ostale nagrade nadmetati u rep kategorijama. Engleska pevačica Adel dobila je šest nominacija, uključujući one u kategorijama muzičko izdanje, pesma i album godine ("21"). Po šest nominacija dobili su i Bruno Mars i grupa Fu Fajters, uključujući kategoriju najbolji album. Miljenik kritičara, bend Bon Iver dobio je četiri, od kojih dve za pesmu godine. Najveće iznenadjenje je tehno grupa Skrileks, sa pet nominacija, uključujući onu za najboljeg novog izvođača.
Nominacije su najavljene po završetku četvrtog specijalnog godišnjeg koncerta Američke akademije za diskografsku umetnost i nauke, na kome su nastupali Lejdi Gaga, Kejti Peri i Niki Minaž. Adel je dobila nominacije u najprestižnijim kategorijama: za album godine "21", najbolji snimak i najbolju pesmu za "Rolling in the Deep" koja je nekoliko nedelja bila prva na top listama. Osim nje, samo je Mars bio nominovan u sve tri kategorije. Kategorija za najbolji album iznenadila je kako po tome ko je izostavljen, tako i po nominacijama. Lejdi Gaga je dobila treće priznanje za svoj "Born this Way", dok je rok grupa Fu Fajters nominovana za "Wasting Light", zajedno sa prvim Marsovim albumom "Doo-Wops & Hooligans" i Rijaninim dens albumom "Loud". Svečana 54. dodela Gremija održaće se 12. februara u Los Anđelesu. To je prva dodela nagrada sa novim brojem kategorija, koje su sa 109 ove godine smanjene na 78.

Нема коментара: