18. 12. 2011.

Golem: Predstavljen prvi album "Trokut"

Prvi album benda Golem pod nazivom “Trokut” službeno je predstavljen u Zagrebu, u četvrtak, 15. 12.
Izvor:CafeCam

Najavni singl i video “Poštovana gospodo” izašao je još u martu 2011. i njime je Golem već stekao brojne poklonike. Aktualni singl i videospot “Ledeno doba” premijerno i ekskluzivno donosi regionalni MTV.

Bend Golem nastao je nakon što su producenti Tomec & Grabber dobili poziv da obrade pesmu “Milion”, grupe Boa. Ideja je bila da se napravi žestoki crossover elektronike i električnih gitara jer je tekst, iako napisan u drugom kontekstu, verno oslikavao trenutnu političku situaciju. Kao vokal za tu obradu pozvali su Yurija iz Stillnessa koji je, svojim osebujnim stilom, savršeno “legao” u pesmu. Dogodilo se da se saradnja nastavila i iz nje je proizašao bend Golem, koji je “službeno” osnovan na prvom snimanju u Splitu, 11. 9. 2010.

Okosnica sastava su Ivan Jurić, Marco Grabber i Krešimir Tomec, a pre mesec dana im se pridružio novi član Chakka.

Album je crossover različitih stilova, od electro punka, balkanskih ritmova do dubstepa. Na albumu gostuju Chakka, Popay, Magellano i Vojko Vrućina, a nalaze se i dve obrade, “Milion” grupe Boa te “Šakom u glavu” Ramba Amadeusa. Takođe, album je prožet izjavama aktualne političke i estradne elite, koji zaokružuju priču celog albuma, a daju jednu notu humora, iako je kontekst tih izjava daleko od smešnog.

Нема коментара: