19. 12. 2011.

Glastonberi: Osnivaču festivala nagrada za životno delo

Osnivač muzičkog festivala "Glastonberi" Majkl Ivis dobio je nagradu za životno delo Evropskih festivalskih nagrada, koja će mu biti uručena 11. januara u Groningenu u Holandiji, preneo je danas sajt "Didžital spaj"
Izvor: Tanjug

Nagrada se, kako je navedeno, dodeljuje "individui čije su lična vizija i energija na dinamičan, kreativan i pozitivan način predstavile celu festivalsku industriju".
- Posle 41 godine, dobiti ovu nagradu je nešto na šta sam veoma ponosan. Baviti se ovim poslom posle toliko vremena uopšte nije lako, rekao je Ivis. Direktor Evropskih festivalskih nagrada Džejms Druri je kazao da je od osnivanja "jednog od najpoznatijih i najdugovečnijih festivala na svetu Majkl posvetio svoj život Glastonberiju i milionima posetilaca koji već 41 godinu posećuju ovaj događaj". - Glastonberi je kum neverovatnog festivalskog tržišta Evrope i Majkl je inspiracija gotovo svakom organizatoru festivala na svetu. Zbog toga zaslužuje ovu čast, rekao je Druri.

Ivis je pokrenuo Glastonberi 1970. godine, inspirisan festivalom na Ostrvu Vajt.

Evropske festivalske nagrade ustanovljene su 2010. godine, a dodeljuje ih Evropska festivalska organizavija Jurop i vebsajt Virtuelni festivali Evrope.

Нема коментара: