10. 12. 2011.

Del Arno bend: “Dobar primer Novog optimizma”

Beogradskoj rege grupi Del Arno bend 10. novembra u Zrenjaninu biće uručeno priznanje “Dobar primer Novog optimizma”, povodom Međunarodnog dana ljudskih prava
Izvor: Beta

Nakon dodele nagrade, biće održan akusični koncert Del Arno benda u Pozorišnom klubu “Zeleno zvono”. Ovim nastupom bend će proslaviti dvadeset pet godina postojanja na domaćoj muzičkoj sceni.
- To nije mali broj godina, neke države na ovim prostorima nisu trajale toliko, izjavio je nedavno osnivač i vođa benda Jovan Matić i dodao da se tog jubileja nisu setili ni Beograd, ni država, ali ipak su im zahvalni, jer ih nisu ometali tokom svih ovih godina.
- Ako je neko lud optimista, onda smo to zaista bili mi tokom 25 godina, baveći se ovakvom muzikom. Svirati o miru i toleranciji u zemlji u kojoj vlada rat i pokolj, to je prilično optimističko, kazao je Matić.
Prošlogodišnja dobitnica ove nagrade bila je glumica Mirjana Karanović.

Od 2005. godine, kada je nagrada priznanje “Dobar primer Novog optimizma” ustanovljena, dobili su je i Goran Pruginić, čovek koji je prilikom pada autobusa u Tisu na Žabaljskom mostu jedini priskočio u pomoć stradalima, zatim glavni urednik kikindske VK televizije Zoran Milešević i pokret “Kapiraj-kopiraj”.
Nagradu su dobili i osnivač “Domboš festa” u Malom Iđošu Laslo Horvat, bivša ministarka poljoprivrede Ivana Dulić - Marković i zrenjaninska Muzička škola “Josif Marinković”.

Pokret “Novi optimizam”, čiji je lider vlasnik Pozorišnog kluba “Zeleno zvono” Branislav Grubački Guta, zalaže se za kritičko mišljenje i njegovo javno ispoljavanje i zagovara pravo na različitost, kao vrhunsko pravo svake individue, i podstiče solidarnost među ljudima.

Нема коментара: