29. 12. 2011.

Bajaga: Neuspeli protest i u Karlovcu

Pred dvoranom se okupilo 17 protestanata koji su doneli dve hrvatske zastave, zapevali „Zovi, samo zovi“ i onda se - razišli pre nego što je koncert počeo
Izvor: Novosti

Dugo najavljivani protest članova HČSP protiv srpskog muzičara Momčila Bajagića Bajage, koji je u utorak veče nastupio sa Jelenom Rozgom u karlovačkoj sportskoj dvorani, završio se neslavno.
Pred dvoranom se okupilo 17 protestanata koji su doneli dve hrvatske zastave, zapevali „Zovi, samo zovi“ i onda se - razišli pre nego što je koncert počeo.
Razlog svog protesta našli su u navodnoj Bajaginoj podršci velikosrpskoj agresiji, pišu hrvatski mediji.
Pre deset dana u Rijeci, gde su Bajaga i Instruktori sa nekadašnjom pevačicom Magazina nastupali u „Dvorani mladosti“ u okviru devete „Karlovačko lajv“ turneje, pedesetak demonstranata sa uvredljivim nacionalističkim transparentima dočekalo je ovog muzičara. Kako su preneli mediji, na jednom od transparenata koji su okupljeni držali, pisalo je: „Dođi, Bajaga, budale će da plate. Pevao si za četnike, danas za Hrvate“.

- On je muzičar koji je uvek bio protiv rata - rekao je Bajagin menadžer Zoran Vulović, ali nije želeo da otkrije kako je Bajaga reagovao na incident.

Нема коментара: