20. 11. 2011.

NME: Pesme koje "nisu kome su rečene već kome su suđene"

Magazin NME sastavio je listu hit singlova koji su prošli kroz nekoliko ruku, jer pojedinim zvezdama "nisu bili dovoljno dobri"

Pogledajte koje pesme su pojedini pevači odbili jer nisu bile po njihovom ukusu, nakon čega su ih otpevali manje poznati, a sada daleko uspešniji muzičari.
Na prvom mestu nalazi se numera "Golden Years", pesma koju je Dejvid Bouvi napisao za Elvisa Prislija. "Kralj roka" je odbio pesmu, a onda je postala jedan od najvećih hitova u Bouvijevoj karijeri.



Hit Dejvida Bouvija sledi pesma "Don't You (Forget About Me)" benda Simple Minds koja je zapravo prvo ponuđena Brajanu Feriju, a onda i Biliju Ajdolu.


Kompozitor Đorđo Moroder je dao snimak pesme pod radnim nazivom "Man Machine" autorki i pevačici Stivi Niks da napiše tekst, a pesma je trebalo da se pojavi na saundtreku za film "Američki žigolo". Ona je odbila ovaj posao, kao i pisanje teksta za pesmu "Purple Rain" od koje je Prince napravio hit, ali je Debi Heri bila zainteresovana. Pesma se u njenog verziji zvala "Call Me" i postala je jedan od najvećih hitova grupe Blondie.

Pesmu "Rock your body" Džastina Timberlejka je trebalo da otpeva Majkl Džekson, a "Baby one more time" koja je proslavila Britni Spirs, sastav TLC.
Pesmu "Physical" je odbio Rod Stjuart, a onda ju je snimila tadašnja zvezda filma "Briljantin" Olivija Njutn-Džon. "Physical" se 1981. samo u SAD prodao u dva miliona primeraka, a završila je i na prvom mestu svih vremena na "Bilbordovoj" listi "pesama čija tema je seks"...


Legendarna Areta Frenklin je svojevremeno želela da se približi disco zvuku, pa je naručila pesmu koju su za nju napisali Bernard Edvards i Najl Rodžers iz grupe Chic. Legenda kaže da kada su čuli kako Areta izvodi "Upside down", brže-bolje su je ponudili nekom drugom - Dajani Ros.


Poslednja na listi pesma je hit "Telephone" koju su, umesto Britni Spirs za koju je i pisana, otpevale Lady Gaga i Bijonse.

Нема коментара: