7. 11. 2011.

MTV nagrade: Podeljene EME

Sinoć je u Belfastu održana dodela nagrade MTV EMA 2011, na kojoj je svoj nedodirljivi status prve dame popa još jednom potvrdila Lady GaGa

Ona je osvojila četiri nagrade na događaju koji je okupio zvezde u Odyssey Areni, u kategorijama 'Najbolje žensko izvođenje (Best Female)', 'Najbolja pesma (Best Song)', 'Najbolji spot (Best Video)', kao i u kategoriji 'Najveći obožavaoci (Biggest Fan)' – potpuno novoj nagradi koja slavi umetnike s najpredanijim fanovima.

Justin Bieber, Bruno Mars i 30 Seconds to Mars osvojili su po dve nagrade. Pop fenomen Bieber odneo je nagrade za 'Najboljeg muškog izvođača (Best Male)' i 'Najboljeg pop izvođača (Best Pop)'. 30 Seconds to Mars nagrađeni su u kategoriji 'Najbolji alternativni izvođač (Best Alternative)' i 'Najbolji World Stage nastup (Best World Stage)', a Bruno Mars je briljantnu godinu okrunio pobedama u kategorijama 'Najbolji Push (Best Push)' i 'Najbolji novi izvođač (Best New)', saopćeno je iz MTV-a.

Ekstatični korejski boy band Big Bang priredio je iznenađenje na dodeli, osvojivši prvu ikad dodeljenu nagradu 'Best Worldwide' (kategorija u kojoj se takmičila i naša Dubioza kolektiv), pri čemu su pretekli neke najvećih svetskih zvezda koje su bile nominovane.

Hip-hop otpadnik Eminem ponovio je trijumf iz 2010. osvojivši nagradu u kategoriji Najbolji hip-hop izvođač (Best Hip Hop), a Katy Perry je za svoje očaravajuće nastupe uživo dobila nagradu 'Najbolji izvođač uživo (Best Live)'. Linkin Park su bili izbor u kategoriji 'Najbolji rock izvođač (Best Rock)'.



Nastupi uživo
Više od 8000 fanova pratilo je predstavu koja se odvijala u Odyssey Areni u Belfastu, dok su najveći svetski izvođači izvodili uzbudljive nastupe uživo, među ostalima Justin Bieber, DJ David Guetta, Lady GaGa, Bruno Mars, Coldplay, Red Hot Chili Peppers, Jessie J, LMFAO, Snow Patrol i Queen.

Britanski rokeri Coldplay otvorili su dodelu ludo energičnim izvođenjem pesme "Every Teardrop is a Waterfall", dok je visoki glas Lady GaGe u pesmi "Marry the Night", koju je izvela ispred divovske skulpture Meseca, oduševio publiku. Globalni pop fenomen Justin Bieber sve je rasplesao uz "Under the Mistletoe" koja je prešla u "Never Say Never". DJ David Guetta zapalio je Odyssey Arenu svojim spektakularnim plesnim miksom, koji je uključivao Ludacrisa, Taioa Cruza i Jessie J, uz blještanje lasera i disko kugli.

Queen: Globalne ikone
Prvi put na dodeli MTV EMA nagrada u show su uključena dva spoljna događaja: lokalni heroji Snow Patrol rasplesali su više od 15.000 fanova na spektakularnom otvorenom stageu podignutom odmah ispred istorijske zgrade City Halla u Belfastu, dok je u kultnom Ulster Hallu 1200 srećnih fanova Red Hot Chili Peppersa bilo počašćeno izuzetno intimnim nastupom neverojatno dinamičnih stadionskih rokera.

Rock legende Queen, kojima je nagradu za 'Globalnu ikonu (Global Icon)' uručila Katy Perry, zatvorili su show trijumfalnim nastupom, zapalivši dvoranu fantastičnim miksom hitova iz neverovatne muzičke karijere. Veteranima Queena, Brianu Mayu i Rogeru Tayloru, pridružila se živopisna zvezda Američkog idola Adam Lambert kao glas na muzičkom putovanju kroz njihove najveće hitove, uključujući "The Show Must Go On", "We Will Rock You" i "We are the Champions". 

Нема коментара: