09.11.2011.

Metallica: Najveći metal bend svih vremena

Anketa časopisa Rolling Stone otkrila je kako čitaoci Metallicu smatraju najvećim metal bendom svih vremena. Na drugom mestu našao se Dream Theater, a treće je zauzeo pionirski Black Sabbath

'Metallica je najveći metal bend svih vremena', izabrali su čitaoci Rolling Stonea u anketi koju je organizovao taj muzički časopis. Metallica je kroz celu svoju karijeru mnogo puta ljutila svoje žestoke obožavaoce raznim zaokretima u stilu i zvuku te netipičnim saradnjama, no još uvek ih smatraju najvećima u žanru. Čini se da njihovom statusu bogova metala nije naštetila čak ni saradnja s Louom Reedom na albumu 'Lulu', koji su mnogi obožavaoci i većina kritičara dočekali na nož.
Što se tiče Dream Theatera, grupe koja se proslavila spojem progresivnog rocka i metala, sam Rolling Stone naglasio je kako je njihova visoka pozicija delom rezultat i činjenice da su svoje obožavaoce o anketi obavestili putem Twittera.

Treći bend na popisu, Black Sabbath, jedan je od pionira heavy metala. Tokom više od trideset godina karijere grupa je doživela mnogo izmena članova, no jedini stalni ostao je legendarni gitarista Tommy Iommi. Među najharizmatičnijim članovima je svakako i pevač Ozzy Osbourne te njegov naslednik, nedavno preminuli Ronnie James Dio.

Evo popisa deset najboljih metalaca po izboru čitalaca Rolling Stonea: Metallica, Dream Theater, Black Sabbath, Iron Maiden, Slayer, Megadeth, Judas Priest, Led Zeppelin, Pantera i Tool.

Нема коментара: