11. 11. 2011.

Ljubiša Jovanović pesnik: Promocija "Tri Zidine Crne"

U sredu 23. novembra sa početkom u 19 časova, u Kruševačkom pozorištu održaće se koncertna promocija zbirke pesama "Tri Zidine Crne" Ljubiše Jovanovića

Ljubiša Jovanović je rođen 1974 u Kruševcu. On je "Zapadnomoravski iskon priobalni", "Ponoćni Vodeničar" (ostale informacije nepoznate). Objavio je knjigu pesama "Tamnina". Pre "Tamnine" je sve što je pisao i radio nestalo u plamenu. Sedamnaestogodišnjom ćutnjom se konačno pojavljuje kroz "Tamninu" i "Tri Zidine Crne".

Uvodnu reč održaće izdavač Milomir Bata Cvetković, stihove kazuje Danijela Pavlović, dok će suštinu pisanija Ljubišinog izneti Katabazija Teatar, kruševački bend čija se muzika po rečima Ljubiše Jovanovića (glas) i Dušana Sredojevića (el. gitara) može pobliže objasniti sledećim rečima:
...izanebosuživljenost! dada! Koji ima jedinstven pogled na svet, nesvakidašnji u krugovima sadržaj kroz IzvornoMračni putokaz, neuslovljen ovovremenskim pravilima da nešto mora biti po ustaljenom ukusu! suludost misli, nedopadljivost minimalističkog stroja i krajnje raspadno iracionalno stanje duha, poezija sladostrašća, buntovnog kolapsa čiji se oblik ne može nazreti jer je kao takva ispred vremena... Katakombinovana šlagom ponoćnim, mudro duboka, čak veličanstveno odvratna i lepa...poput pupoljka i razlivenih latica, uzarenih očiju uspeva da svežinom novog mračnog poglavlja osnuje temelj Apsolutne Slobode!


Apsurd i disharmonija kraj eksperimentalnog putešestvija otkriva trag i unutrašnjost, talas besmrtnog, huk nečujnog kutkom beskonačnog rastrojstva i sablazni u tišini onog koji ćuti...

Нема коментара: