27. 11. 2011.

Merlin: Upalite sva svetla, neka se vide do Sarajeva

I sinoć je u Beogradu, na koncertu Dine Merlina održanom u Areni, vladala izuzetna atmosfera. Arenu je pohodilo gotovo 20.000 posjetilaca, većinom omladine koja u vrijeme posljednjeg koncerta ovog autora u srbijanskoj prijestolnici, prije dvije decenije, vjerovatno nije ni bila rođena
Izvor: Sarajevo-x

- Osvijetlimo ovu noć. Upalite sva svjetla, svoje mobitele, sve! Neka se ovo svjetlo vidi do Sarajeva!, kazao je Merlin dok je u jedan glas sa publikom u Areni pjevao "Je l' Saraj'vo gdje je nekad bilo".
Kao i prošlu noć, gosti na koncertu su bili Ivana Banfić sa pjesmom "Godinama", Željko Joksimović sa "Supermenom" i Vesna Zmijanac sa hitom "Jorgovani", a kulminacija koncerta je kao i prethodne noći bila na pjesmama "Jorgovani" i "Bosnom behar probeharao".


Specijalni gost na beogradskim koncertima je i italijansko-argentinski plesni par kojeg čine Elena Annovi i Diego Novello. Ovaj je plesni dvojac imao iznimno sofisticiran i stiliziran nastup tokom izvedbe pjesme "Zulejha" dok je Elena na pjesmi "Da je tuga snijeg" izvela solo tačku.

I ovaj koncert obezbjeđivao je veliki broj pripadnika različitih policijskih službi, mada je, prema nezvaničnim informacijama koje saznajemo od organizatora, prisutan manji broj uniformiranih policajaca, a veći broj policije u civilu.

Нема коментара: