3. 11. 2011.

Goran Bregović: "Šampanjac za Cigane" u februaru

Na CD-u i numere snimljene s grupama Gipsy Kings i Gogol Bordello
  
Goran Bregović sa svojim Orkestrom za svadbe i sahrane okončao je američku turneju, na kojoj je izveo i neke od numera koje će se naći na njegovom novom albumu.
Radi se o pesmama koje je Brega snimio s poznatim grupama Gipsy Kings i Gogol Bordello i, kako je kazao američkim medijima, one će se naći na novom CD-u koji planira da objavi u februaru naredne godine. Album će se zvati "Šampanjac za Cigane" i biće svojevrstan nastavak njegovog materijala "Alkohol".

- Februar jeste termin koji smo planirali, ali može se desiti da album bude objavljen i ranije. Uglavnom, posao je okončan - rekao je Raka Marić, Bregin producent i prijatelj.

Govoreći o novom albumu, Bregović je istaknuo da, iako se radi o muzici za radovanje i veselje, ona treba da podstakne ljude da prihvate i cigansku kulturu, podjednako kao i njihovu muziku.
Po završetku velike američke turnje Bregović putuje za Rusiju, gde će nekoliko koncerata održati u Sibiru.
Kćerka Ema u šou-biznisu?

Iako se u kuloarima može čuti da je s Bregovićem na američkoj turneji bila i njegova najstarija kćerka, 16-godišnja Ema, koja želi da se bavi šou-biznisom, Marić o tome nije želeo da govori.

- O tome ne bih mogao ništa reći - dodao je Marić.

Нема коментара: