14. 11. 2011.

The Doors: Dopunjeno izdanje "L.A. Woman"

Jedan od najboljih albuma slavnog rok sastava biće ponovo objavljen, a na njemu će se naći i "arhivski" snimci
Izvor: Mondo

Preostali članovi grupe The Doors planiraju da na proleće izdaju proširenu verziju albuma "L.A. Woman", koji je izdat 1971. godine i bio je ujedno i poslednji koji je jedan od najslavnijih rok bendova snimio sa Džimom Morisonom.

- Pronašli smo veliki broj snimaka, a ja sam zaboravio da oni i postoje. Kad snimaš album zaboraviš da postoje snimci, ako nisu upotrebljeni. Zanimljivo je da sada čujemo kako su se pesme razvijale i kako smo pravili album. Mislim da će se i publici dopasti, izjavio je gitarista benda Robi Kriger.
Do sada su Robi i Rej Manzerak svirali pesme grupe The Doors sa pevačima kao što su Ian Asberi iz grupe The Cult i Brent Skalions iz grupe Fuel.
Iako Robi nije želeo ništa zvanično da govori o novom studijskom albumu, muzički magazini pišu da je grupa na njemu već počela rad, ali je neizvesno ko će biti pevač.
Grupa planira i da povodom 50 godina od objavljivanja prvog albuma, 2017. jubilej proslavi svetskom turnejom.


Dorse su 1965. u Los Anđelesu osnovali Džim Morison, Kriger, Mazarek i bubnjar Džon Densmor. Nakon Morisonove smrti 1971, ostali članovi su nastavili sa nastupima do 1973.

Albumi - "The Doors" (1967), "Strange Days" (1967) i "L.A. Woman" nalaze se na listi 500 najboljih albuma svih vremena po oceni muzičkog časopisa "Rolingstoun", a grupa The Doors je član "Rokenrol kuće slavnih".

Нема коментара: