14. 11. 2011.

RAMBO AMADEUS & MUTANT DANCE SEXTET: "Uživo" u Domu Sindikata (Menart Srbija)

“Ne bismo pogrešili ako bismo rekli da je ovaj album najbolji album ikada snimljen u regionu i šire, međutim, kako je, kada je u pitanju Rambo, sve relativno i ambivalentno, tako ni ocene nisu presudne. Ovaj album u svaku kuću i svaku učionicu. I svaku sigurnu kuću.” (Aleksandar S.Janković/City Magazin)

Izvođač, tesktopisac, kompozitor, multimedijalni umetnik, ili kratko Svjetski Mega Car (R.A.S.M.C) već godinama predstavlja instituciju za sebe. Upravo zato svako njegovo novo muzičko delo očekuje se sa nestrpljenjem, pogotovo kada ga prati uigrani tim muzičara Mutant Dance Sexteta.

Onaj-ko-je-dao-ime-turbofolku najbolje funkcioniše uživo, okružen ljudima koji su došli da čuju ne samo šta će Rambo Amadeus da odsvira i otpeva, već i šta će reći, jer je vrlo izvesno da će to ući u istoriju.
MENART Srbija ima, stoga, posebno zadovoljstvo da upravo distribucijom konkretnog izdanja, otvori put regionalnoj saradnji sa okolnim zemljama. Novi album Ramba Amadeusa u Hrvatskoj, ekskluzivno će distribuirati MENART Hrvatska.

Rambo Amadeus o novom albumu
 
Ovaj album nastao je iz potrebe da  skrenem pažnju na samu svirku,  jer sam primjetio , tokom godina, da dobar dio publike djeli mišljenje da se ja samo dobro zezam i da osnov mog programa leži u samim tekstovima i improvizovanim komentarima između pjesama. 
Bend "Mutant dance quartet" je proširen duvačkom sekcijom. pa je prekršten u  "Mutant dance sextet", što je sasvim logično.
U neobičnoj interakciji školovanih i samoukih muzičara , koja mi, iskreno rečeno tokom proba ponekad zadaje glavobolje,  ipak nastaju  originalni muzički rezultati.
Zato, bez pretjerane lažne skromnosti mislim da smo trenutno najveća koncertna atrakcija Balkana i da nas samo jezička barijera dijeli od tog da zahuktamo koncertne aktivnosti u svijetu,  pa moram reći da intenzivno radim i na tome.
Otud na ovom koncertnom CD u i dva komada na engleskom jeziku, kao neka najava za ono što dolazi u budućnosti. 
Do sada su svi moji živi albumi doživljavali natprosječan uspjeh, iskreno se nadam da nema razloga da tako ne bude i sa ovim.
Takođe, u okviru propagande štampali smo ovog puta i majce, pa ih slobodno potražite kod distributera.Dolazi zima, imamo i modele dugih rukava!
Rambo Amadeus nikog ne ostavlja kratkih rukava!



1.FRUSTRATIONS ABOUT EVERYTHING
2.STUPID FOR JAZZ
3.FANTASTIČNE GLASOVNE MOGUĆNOSTI
4.OPERATER
5.KOLIKO JE JEDAN?
6.FELA KUTI
7.DEVET DEPRESIVACA
8.URBANO
9.BUMBAROV LET
10.BITI CAR
11.GURU SIZIF
12.DEMODE
13.FAP MAŠINA
14.SKUTERE
15.MEGA MIX 01 (Samo balade + Jedno te isto + Amerika i Engleska + Zastavnik Džemo)

Нема коментара: