4. 11. 2011.

Bruce Springsteen: Velika biografija na hrvatskom

"Dva srca", biografija Brucea Springsteena autora Davea Marsha u prodaji je od 8. studenog u izdanju Menarta
Izvor: Muzika.hr

Na 600 stranica donosi priču o životu jednog od najvećih rock izvođača svoje generacije i priču o vremenu u kojem je živio. Dave Marsh jedan je od najpoznatijh rock kritičara. i bio je jedan od prvih urednika časopisa Creem, a kao urednik radio je i za Rolling Stone od 1975. do 1990. Autor je brojnih knjiga, a Springsteenovu karijeru prati od početka te je pažljivo dokumentirajući i kritički analizirajući njegov rad zaradio povjerenje The Bossa.
"Dva srca" objedinjuje dvije dosadašnje biografije, "Rođen za bijeg" i "Dani slave". Za ovu knjigu Marsh je napisao novo poglavlje u kojemu opisuje najvažnije događaje Springsteenove karijere do današnjih dana, posebno se usredotočivši na album "The Rising" i njegov utjecaj na američku kulturu.

Knjigu su preveli Mirela Priselac, Sanja Đurić, Tomislav Patarčić i Aleksandra Ščukanec.

"Ako u okrutnom okružju svjetske diskografske mašinerije nekome polazi za rukom funkcionirati mimo svih zadanih pravila, onda je to Bruce Springsteen – hodajuća institucija američkog i svjetskog rock and rolla i kantautor koji u svojoj glazbi gotovo puna četiri desetljeća uspijeva zadržati najviše autorske i izvođačke standarde. The Boss to čini na 'najsuštinskiji' način, bez suvišne tehnologije i specijalnih efekata, 'naoružan' samo vjernim E Street Bandom i prvoklasnim, himničnim pjesmama koje – iako ukorijenjene u 'sveameričkom' senzibilitetu – u sebi nose univerzalnu, svima razumljivu i duboko ljudsku poruku" napisao je urednik izdanja Denis Leskovar.

Нема коментара: