27. 11. 2011.

Bruce Dickinson: Osniva sopstvenu aviokompaniju

Frontmen Iron Maidena, Bruce Dickinson, zakleo se da će spasiti zaposlene Astreusa, aviokompanije koja ga je zaposlila kao pilota, nakon što je kompanija bankrotirala u ponedeljak, 21. novembra 

Astraeus Airlines objavili su u ponedeljak da su prisiljeni da zaustave sve letove i ugase kompaniju. Svoj krah objasnili su poslom „manjim od očekivanog“ tokom leta.

Dickinson, koji je bio pilot na poslednjem letu, rekao je da je usred planiranja da spasi Astraeus ili barem stvori novi biznis s poslovima za svoje prijatelje i kolege iz Astraeusa.
Za Blabbermouth je tim povodom izjavio: - Zabavlja me to što neki smatraju da ću nakon gašenja Astraeusa morati da sviram na ulici. Oni mudriji svesni su da se mnogo toga događa u mom svetu. Već planiram kako ću spasiti Astraeus ili barem osnovati novi biznis s novim poslovima za moje prijatelje i bivše kolege u Astraeusu. Ovo je ozbiljan plan koji uključuje ljude koji su odlični u svom poslu.
Pevač je takođe rekao da se nada da će osnovati novu aviokompaniju, koja bi mogla da pruži preko 1500 radnih mesta, te drugu kompaniju koja bi podučavala pilote putničkih aviona.

Dickinson je dodao da je siguran da će uskoro ponovo početi da radi kao pilot i, kako se nada, kontrolor sopstvene kompanije. Dodao je: - Vratiću se poslu kontrolora putničkih aviona pre nego što budem prestar – ali takođe bih mogao i da upravljam kompanijom.

Iron Maiden su upravo završili svetsku turneju posvećenu njihovom petnaestom studijskom albumu "The Final Frontier".

Нема коментара: