28. 10. 2011.

Dejan Petrović: U Sava centru - od Stinga do „Ibar vode“

Prvi deo koncerta, koji čine tradicionalne pesme, posvećujem pradedi, dedi i ocu uz koje sam i zavoleo trubu, a drugi deo, obrade stranih hitova, svojoj ćerki Jovani kao generaciji koja dolazi - kaže Dejan Petrović, trubač pred koncert u Sava centu 10. novembra
Izvor: Blic

Na sceni sa Dejanom biće njegov 15-člani „Big bend” i sjajni pevači Marko Janković, Jelena Mitić i Mirjana Aleksić, kojima će se pridružiti specijalni gosti.
Tijana Dapčević će otpevati staru pesmu „Rekla nana da mi daš“ u potpuno novom aranžmanu, Sergej Trifunović i Skaj Vikler izvešće u duetu „Teci, teci, Ibar vodo“, a Đule „Van Gog“ otpevaće svoju pesmu „Kolo“ koju je Dejan Petrović obradio na interesantan način. Nastupiće i Boki Milošević, a uz „Vrtlog”, najveći hit ovogodišnjeg Sabora zaigraće nacionalni ansambl „Kolo”.

Dejan Petrović je samouki trubač koji, nakon svih nagrada i priznanja, danas uzima časove tehnike sviranja trube kod profesora Mladena Đorđevića sa muzičke akademije u Beogradu. - Ako hoće da napreduje, čovek mora da uči dok je živ. Tako je u svakom poslu, smatra Dejan.

- Svi gosti su moji bliski prijatelji. Pošto moja muzika nije klasično trubačka, već predstavlja jednu urbaniju priču, i gosti su urbani ljudi - objašnjava Dejan čije obrade hitova Tine Tarner, Stinga, Rolingstonsa ili Dip parpl strane turiste u Guči bacaju u trans.

Višestruki pobednik Guče i najmlađi trubač sa titulom majstora trube ne zaboravlja ni svoje kolege, pa je na koncert pozvao i aktuelne pobednike Sabora trubača.

Dejan kaže da ima dve neostvarene želje. Prva, koncert u Sava centru već se ispunjava, a druga je da napravi svetsku karijeru. Ni to nije daleko.
- Ove godine smo svirali u Briselu, Milanu, Solunu, a 22. novembra nastupićemo u Evropskom parlamentu u Briselu kao predstavnici Srbije. Puno mi je srce i velika je čast predstavljati svoju zemlju - kaže Petrović.

Нема коментара: