31.10.2011.

Britanske top liste: Iz oktobra u novembar

Noela Gallaghera sa prvog mesta liste albuma "skinuli" Coldplay, Professor Green po prvi put u karijeri na vrhu liste singova...
Izvor: NME.com/MTV.rs

Kako govore podaci o prodaji muzičkih izdanja na teritoriji Velike Britanije koje prikupljaju Official Charts Company, na oficijelnim britanskim top listama ove nedelje dolazi do značajnijih izmena. Noel Galagher se sa svojim debitanstkim solo albumom na samom vrhu liste nije zadržao dugo - Coldplay sa prošle nedelje obavljenim albumom "Mylo Xyloto" nisu prekinuli dosadašnju tradiciju debitovanja na vrhu liste. Svih pet albuma benda do sada je uspelo da prvu nedelju po početku prodaje započne na samom prvom mestu, a "Mylo Xyloto" ide i korak dalje - kako kažu podaci, album je u toku prošle nedelje prodat u više primeraka nego ostala četiri albuma u Top 5 selekciji zajedno. Prošlonedelni šampion Noel Gallagher je sa svojim albumom "Noel Gallagher's High Flying Birds" ove nedelje na mestu broj dva, dok je na poziciji broj tri Michael Buble sa svojim "prazničnim" izdanjem "Christmas". Na listu ulaze i još dva nova izdanja - Kelly Clarkson sa novim albumom "Stronger" debituje na poziciji broj 5, dok veteran Tom Waits sa albumom "Bad As Me" ulazi pravo na mesto broj 10.
Na listi singlovam takođe potpuno nova situacija - Professor Green sa novim singlom "Read All About It" po prvi put u karijeri osvaja prvo mesto na britanskim top listama, i to u oštroj konkurenciji sa novim singlom koji potpisuju Labrinth i Tinie Tempah, pesmom "Earthquake", koja ipak debituje na poziciji broj dva. Posle nekoliko uzastopnih nedelja na samom vrhu, Rihanna je sa "We Found Love (feat. Calvin Harris)" sada na mestu broj tri - u Top Ten selekciju ulaze i duo iz Brajtona Rizzle Kicks sa pesmom "When I Was A Youngster" i debituju na mestu broj osam, dok Colplay beleže ulaske na 14. i 33. poziciju liste singlova, sa pesmama "Paradise" i "Princess Of China (feat. Rihanna)" - u nastavku, pogledajte kompletne ovonedeljne britanske Top 10 liste.

Top 10 lista albuma ove nedelje u UK:

   1. Coldplay - 'Mylo Xyloto'
   2. Noel Gallagher's High Flying Birds - 'Noel Gallagher's High Flying Birds'
   3. Michael Buble - 'Christmas'
   4. Bruno Mars - 'Doo Wops & Hooligans'
   5. Kelly Clarkson - 'Stronger'
   6. Matt Cardle - 'Letters'
   7. Ed Sheeran - '+'
   8. Adele - '21'
   9. Steps - 'The Ultimate Collection'
  10. Tom Waits - 'Bad As Me'

Top 10 lista singlova ove nedelje u UK:

   1. Professor Green - 'Read All About It'
   2. Labrinth feat. Tinie Tempah - 'Earthquake'
   3. Rihanna feat. Calvin Harris - 'We Found Love'
   4. Kelly Clarkson - 'Mr Know It All'
   5. Maroon 5 feat. Christina Aguilera - 'Moves Like Jagger'
   6. Charlene Soraia - 'Wherever You Will Go'
   7. LMFAO - 'Sexy And I Know It'
   8. Rizzle Kicks - 'When I Was A Youngster'
   9. The Wanted - 'Lightning'
  10. Gym Class Heroes feat. Adam Levine - 'Stereo Hearts'

Нема коментара: