10. 6. 2011.

Eva Braun: Playback (free download)


Deset godina posle poslednjeg albuma "Everest", pop klasici naše scene, Eva Braun, vraćaju se sa dvostrukim albumom "Playback", sa devetnaest pesama i skoro osamdeset minuta muzike. Album možete preuzeti na ovom linku, dok poštovaoci benda koji preferiraju klasičniji oblik izdanja, CD mogu da kupe u izdanju kuće Odličan hrčak

Po rečima Tome Grujića, “Playback je proizvod druge mladosti ovog dvadesetogodišnjeg sastava. Ako bukvalno shvatimo naslov i poigramo se njime, ovaj album na neki način predstavlja iznova odsvirano i kompilirano sve ono što je Evu Braun oduvek činilo tako dragocenom na ovdašnjoj sceni – besprekorne melodije, inteligentne aranžmane, perfektno sklopljene pesme i poneko zrnce ekscentričnosti i patetike u podjednakoj razmeri.”

Prvi singl sa novog albuma, "U izgnanstvu" objavljen je za B92 u junu 2010. godine, otpevan nostalgičnim glasom Petra Dolinke, koja je glasovima čitalaca Popboksa ekspresno izabrana za najbolji singl 2010. godine. U februaru 2011. sastav je izdao drugi singl sa albuma "Playback", "Okreni moj broj", za koji je snimljen i spot, koji je podsetio sve stare obožavaoce benda zboga čega vole Evu Braun, ali i privukao nove, odveć mlade u doba poslednjeg albuma Everest. Treći singl "Istra" sa dugoočekivanog albuma Eve Braun objavljen je prošlog ponedeljka na Exit etiketi, a istog dana premijerno je prikazan i spot snimljen za ovu numeru.

U međuvremenu, bečejski pop sastav je održao niz koncerata koje su iskoristili za promociju novih pesama. Reakcije publike su, po rečima Gorana Vasovića, izvrsne: Publika još uvek dobro reaguje na Evu Braun, moglo bi se čak reći, bolje nego ikada. Raduje i to što smo u velikoj meri uspeli da zadržimo publiku koja nas je slušala još kada smo objavili prvi album, a istovremeno i da svakom novom pločom širimo krug slušalaca. Zaista je bio sjajan osećaj videti na poslednjim koncertima u BG i NS kako jedni pored drugih stoje naši vršnjaci i klinci koji su tek prevalili dvadesetu. Pored originalne postave koju čine Milan Glavaški, Ljubomir Rajić, Goran Vasović i Petar Dolinka, super-postavu Eve Braun sada čine i Zvonko Stojkov na trećoj gitari i Goran Obradović iz benda Popcycle na bas gitari. Šestoro članova, dvadeset novih pesama (na izdanju Exit etikete izašlo je devetnaest), osamdeset minuta muzike, puno gitara i, uvereni smo, jedan od najboljih albuma na našoj sceni u skorije vreme.

Tracklist:

01 Mlečni put
02 Posle tebe
03 Izgubljeni vikend
04 Okreni moj broj
05 Kišobranima
06 Popmoderna
07 Istra
08 Danas
09 Slaganje vremena
10 Tako je čudno, zar ne?
11 U izgnanstvu
12 Sve što gubiš sam ja
13 Vreme
14 Kamene ruže
15 Nataša
16 Primenjena ljubav
17 Svetla
18 Ona dolazi
19 Dugi oproštaj


SKINI: Playback

1 коментар:

Анониман је рекао...

Hvala puno za link. Fantastican je album.

Pozdrav!