7. 1. 2011.

Bregović: Povratak u Sarajevo

Muzičar i kompozitor Goran Bregović najavio je danas da namerava da se s porodicom vrati u rodno Sarajevo

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamenikom Igorom Kamočajijem primio je danas muzičara, kompozitora i nekadašnjeg lidera Bijelog dugmeta Gorana Bregovića, saopšteno je iz Behmenovog kabineta.

Prijemu je prisustvovao i bosanski reditelj Danis Tanović.

U razgovoru sa čelnicima Sarajeva, Bregović je kazao da namerava da se sa porodicom vratiti u svoj rodni grad, gde bi nastavio muzičko stvaralaštvo.

- Ovo je prvi put da mi je prijem upriličio jedan gradonačelnik Sarajeva, što mi predstavlja veliko zadovoljstvo. Ustvari, to mi je genijalno, rekao je Bregović.

Behmen je ocenio kao „značajno to što se jedan umetnik svetskog kalibra, kakav je Goran Bregović, vraća u svoje Sarajevo”.

- Sarajevo mora postati centrifugalna, a ne, kao dosada, centripetalna sila, naglasio je Behmen i dodao da će Grad i dalje podržavati umetnike koji predstavljaju najbolje ambasadore i promotore Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Bregović, koji je rođen 1950. godine u Sarajevu, danas sa suprugom Dženanom i tri kćerke - Emom, Unom i Lulom, živi ma relaciji između Pariza i Beograda.

Нема коментара: