1. 12. 2010.

Rolling Stone: Najveće svađalice u rok muzici

Magazin Rolling Stone objavio je listu najpoznatijih muzičkih saradnika u istoriji rok muzike, čija je saradnja obeležena čestim svađama, prekidima saradnji, ali i pomirenjima

Ubedljivo prvo mesto u ovom izboru zauzeo je dvojac Mik Džeger/Kit Ričards koji su zajedno u bendu od 1961. godine. Oni su vešto krili svoje svađe sve dok se nije pojavila knjiga sa Kitovim memoarima pod nazivom “Life”.

- Početkom ’80-ih Mik je postao nepodnošljiv. Voleo sam ga, ali već 20 godina nisam ušao u njegovu garderobu. Ponekad pomislim da mi nedostaje moj prijatelj i pitam se gde je nestao? Ne možete očekivati da vaši odnosi budu stalno isti. Mislim da su naše razlike kao porodične prepirke. Ako vičem i vrištim na njega to je zato što niko drugi nije imao hrabrosti da to uradi, ili oni nisu plaćeni da to rade. Nadam se da Mik razume da sam prijatelj koji pokušava da ga dovede u red, objasnio je Kit.

Na drugom mestu su Pol Sajmon i Art Garfunkel i to zbog svađe iz polovine ’80-ih kada je Sajmon izbrisao Artove vokale sa pesama koje su trebale da budu objavljene povodom ponovnog okupljanja.
Treće mesto zauzeli su članovi sastava Aerosmith. Frontmen Stiven Tajler iznervirao je gitaristu Džoa Perija kada se prijavio za sudiju u rijalitiju “Američki idol”.
Objavljena lista izgleda ovako:
1. Mik Džeger i Kit Ričards - The Rolling Stones
2. Pol Sajmon i Art Garfunkel - Simon & Garfunkel
3. Stiven Tajler i Džo Peri - Aerosmith
4. Pit Taunsend i Rodžer Doltri - The Who
5. Rej i Dejv Dejvis - The Kinks
6. Džon Lenon, Pol Makartni i Džordž Harison - The Beatles
7. Dejvid Gilmor i Rodžer Voters - Pink Floyd
8. Dan i Fil Everli - The Everly Brothers
9. Lijam i Noel Galager - Oasis
10. Aksel Rouz i Sleš - Guns 'N’ Roses
11. Edi Van Hejlen i Dejvid Li Rot - Van Halen

Нема коментара: