1. 12. 2010.

Portishead: U planu novi album

Prema rečima muzičara Adriana Utleya, bend Portishead sledeće godine ući će u studio kako bi počeli snimanje novog albuma

Poslednji CD koji je snimio sastav „Portishead“ zvao se „Third“, a od njegovog objavljivanja prošle su skoro tri godine.
- Upravo završavao neke projekte koje ima svako od nas, i onda ćemo početi da pišemo pesme. U početku zasebno, a potom ćemo se okupiti, preneo je BBC krajem protekle sedmice izjavu Utleya.
Bend ima popunjen raspored nastupa za narednu godinu, pa će novi album snimati u pauzama svirki, što bi moglo da prizvede novi zvuk.
- Nikada nismo tako radili, i mislim da će to uticati na ono što budemo pisali i kako se budemo osećali. Ranije bi se zatvorili u studio i nestali na dug period, što može da postane zaista mračno, mada je i mrak deo kreatvnog procesa. A sada ćemo imati žive svirke, i to će sigurno uticati na nas.

Prvi album grupe Portishead nazvan „Dummy“ objavljen je 1994. godine, sa kojih su se izdvojili hitovi „Numb“, „Glory Box“ i „Sour Times“. Časopis „Rolling Stone“ uvrstio je to izdanje na listu petsto najznačajnijih muzičkih albuma svih vremena.

Tri godine kasnije objavili su album "Portishead“, a 1998. godine u prodaji se našlo izdanje „Roseland NYC Live“. Pauzu do objaviljivanja albuma „Third“ koji se u prodaji našao 2008. godine popunili su singlovima i solo projektima.

Нема коментара: