21. 11. 2010.

Pink Floyd: Kad svinje polete

Vrhunac svih priča ispričanih o Pink Floydu, 'Kad svinje polete – Priča o Pink Floydu', do nedelje je u prodaji samo na Interliberu, nakon toga knjigu nabavite u knjižarama i CD shopovima

Autor knjige Mark Blake bio je pomoćnik urednika legendarnog magazina Q te je napisao knjigu baziranu na intervjuima s članovima banda, prijateljima grupe, tehničarima koji su im pomagali na koncertima, muzičarima koji su svirali u njihovo vreme, cimerima i prijateljima iz fakultetskih dana.
- Uživao sam da radim intervjue sa svim članovima grupe i svaki od njih je potpuno drukčiji. Roger Waters je odličan sagovornik, vrlo je strastven i otvoren… Poslao sam knjige svim članovima grupe. Jedino sam dobio povratnu informaciju od Davida Gilmoura kad sam ga intervjuirao za jedan magazin. Bio je iznenađujuće pun komplimenata, izjavio je autor.

Knjiga prati razvoj banda od početnih psihodeličnih londonskih dana do stadionskih grandioznih koncerata te inovativnih, posebnih i revolucionarnih albuma. No knjiga je i više od muzike. Naime, pisac se bavio temama zbog kojih možemo bolje razumeti muziku i približiti se samom životu banda i njegovih članova.
Vodi nas i kroz teško razdoblje benda vezano uz psihičku bolest Syda Barretta, njegovu izolaciju od benda i smrt 2006. godine.

Knjiga 'Kad svinje polete – Priča o Pink Floydu' predstavlja putovanje od školskog dvorišta do velike slave i to na ljudski i realan način sa puno veselja, bola, uspona i padova sjajnih ostvarenja. Knjiga je zanimljiva i lako se čita, s puno zanimljivih detalja o ključnim trenucima i mukama jedne velike karijere, jednog velikog benda.

Нема коментара: